Volledig scherm
© W Vzoeren

Excelsior'31 wint bij Zuidvogels

HUIZEN - Excelsior'31 heeft de uitwedstrijd tegen Zuidvogels gewonnen. Hielke Penterman en Oguzhan Sahin zorgden voor de 0-2 uitslag.

Excelsior'31 kwam in de wedstrijd al heel snel op voorsprong. Simon Baysoy zette Hielke Penterman alleen voor de keeper van Zuidvogels. Voor de spits geen enkel probleem om de score te openen. Ook het vervolg was voor de Rijssenaren. Cem Köse schoot van dichtbij over. Zuidvogels scoorde tegen, maar aan dat doelpunt ging een overtreding vooraf, waardoor de scheidsrechter de treffer annuleerde. Twee kansen voor Boy Boloerditi leverden eveneens geen doelpunt op, maar na een half uur was het wel weer raak. Op aangeven van Penterman verdubbelde Oguzhan Sahin de voorsprong.

Na rust kwam Zuidvogels meer in het spel voor en kreeg de ploeg uit Huizen ook een aantal kansen. Melvin Koetsier wist met enkele reddingen een tegendoelpunt te voorkomen. Een kwartier voor tijd raakte de doelman bij een redding geblesseerd. De blessure, die ontstond doordat de doelman aan zijn hoofd geraakt werd, was dusdanig dat Koetsier per brancard het veld moest verlaten.

Mart Nieuwenhuis toonde zich een waardige vervanger, door twee keer een bal uit de kruising te tikken. Daarmee had ook hij een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijke overwinning van Excelsior'31. Bij Zuidvogels werd de trainer in de slotminuten weggestuurd, maar ook dat had geen invloed meer op de uitslag.

Zuidvogels - Excelsior'31 0-2 (0-2)
Score: 3. Penterman 0-1, 30. Sahin 0-2
Excelsior'31: Koetsier (80. Nieuwenhuis), Velthuis, Baysoy, Brummelhuis, Sahin (90. Haverslag), Penterman, Vlijter, Averesch, Boeloerditi (77. Ezafzafi), M. Gerritsen Mulkes, Köse.

AZSV

AZSV verzekerde zich van handhaving, door  te winnen van HZVV.
AZSV-HZVV  2-0 (1-0)
Score: 36. Nyamsangya 1-0, 64. Van der Eerden 2-0

Amateurvoetbal