Volledig scherm
Hakim Ezafzafi was zaterdag weer eens belangrijk voor zijn ploeg: de spits scoorde twee keer. © Jan Sanderman

Excelsior’31 wint topper en verstevigt daardoor koppositie

HOOFDKLASSE BRIJSSEN - Excelsior’31 heeft zaterdag in eigen huis met 3-0 gewonnen van Sparta Nijkerk. De wedstrijd was een treffen tussen de nummers een en twee van de hoofdklasse B. Door de Rijssense zege verstevigt Excelsior de koppositie.

De wedstrijd werd opgeluisterd met rode rookbommen. De beginfase verliep slordig. Excelsior kreeg wat kansen, het leverde echter nog geen goals op. Sparta stond achterin als een huis, Excelsior had het daar lange tijd lastig mee. Tevens waren de bezoekers uit Nijkerk gevaarlijk in de omschakeling. Desondanks kwamen beide teams voor de rust niet tot scoren.

In het tweede deel van het duel werd Excelsior steeds dreigender. Sparta zakte wat meer in, Excelsior nam het initiatief. Na een uur voetbal brak Hakim Ezafzafi dan eindelijk de ban. Zijn schot belandde achter de Sparta-goalie, waardoor de bezoekers in de achtervolging moesten. Excelsior tankte vertrouwen en had zo’n tien minuten nodig om de tweede treffer op het scorebord te zetten. Joost Krijns kon binnenwerken, na een hoekschop. Sparta probeerde nog wel, maar Excelsior had de zaakjes na de rust goed op orde. In het laatste kwartier liep de ploeg zelfs uit naar 3-0. Na een individuele actie was het wederom Ezafzafi die het net vond.

Door de ruime zege zit Excelsior voorlopig op rozen. De voorsprong van een punt op Sparta is vergroot naar vier. 

Excelsior’31 - Sparta Nijkerk 3-0 (0-0).

Score: 60. Ezafzafi 1-0, 71. Krijns 2-0, 78. Ezafzafi 3-0.

Excelsior’31: Koetsier, Zwiers, Krijns, Ten Have, Baysoy, Maat, Gerritsen Mulkes, Penterman, Groothuis, Ezafzafi, Köse.

Amateurvoetbal