Volledig scherm
. © Reinier van Willigen

FC Suryoye loopt rood aan en eindigt duel met 7 spelers

ALMELO - FC Suryoye Mediterraneo is het duel met hekkensluiter Luctor et Emergo met zeven man geëindigd. Liefst vier spelers van de Enschedeërs kregen de rode kaart. Trainer Walter Weghorst werd in het met 7-2 verloren duel door de scheidsrechter weggestuurd.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor de Enschedeërs, die prima speelden en op 0-2 voorsprong stonden. Kantelpunt van de wedstrijd was de rode kaart van keeper Bart Reinds. De doelman maakte tien minuten voor rust een overtreding in het strafschopgebied. Dit werd door de scheidsrechter bestraft met een rode kaart en strafschop, waardoor Luctor terug kon komen tot 2-1. 

Slaande beweging

Toen niet veel later ook de 2-2 en 3-2 vielen was Suryoye van slag. Aanvaller Marco Aydin kreeg direct rood na een slaande beweging en ook trainer Walter Weghorst moest het duel vanaf de zijlijn vervolgen. Na een opmerking vanaf de zijlijn legde de scheidsrechter het duel zelfs nog even stil, maar na een korte pauze konden beide ploegen het duel weer hervatten.

Twee keer geel

Luctor maakte kort na rustperiode ook de 4-2 en besliste daarmee het duel. FC Suryoye probeerde het nog wel, maar de hekkensluiter liep tegen negen man uit naar een 7-2 zege. Suryoye eindigde het duel zelfs met zeven man, omdat ook Mohammed Lallouchen en Stefan Youssef (beiden twee keer geel) het einde van de wedstrijd niet haalden. 

Amateurvoetbal