Volledig scherm
Christiaan Cicek in actie voor Spvgg Vreden. © Reinier van Willigen

FC Suryoye-Mediterraneo strikt Christiaan Cicek

ENSCHEDE - Christiaan Cicek maakt het seizoen af bij FC Suryoye-Mediterraneo. De 26-jarige oud-speler van PEC Zwolle komt over van Spvgg Vreden. ,,Ik wil veel scoren en FC Suryoye helpen terug te keren in de tweede klasse."

Cicek tekende vorig jaar voor twee seizoenen in Duitsland, maar werd het na een moeizaam eerste jaar met de club uit de Westfalenliga eens over de ontbinding van het doorlopende contract. De spits zat daardoor sinds de zomer zonder club. ,,Er was wel concrete interesse van clubs uit de hoofdklasse," zegt Cicek op de website van zijn nieuwe club. ,,Daar heb ik daarna echter weinig van gehoord. Waarschijnlijk omdat die clubs de selectie ook al lang rond hadden."

Voetballen voor gemeenschap

Toen FC Suryoye hem polste, hoefde hij niet lang na te denken. ,,Deze club zat al veel langer in mijn hoofd, omdat je toch vroeg of laat ook voor je gemeenschap wil voetballen. Dat was lange tijd geen optie omdat ik mijn plafond wilde opzoeken in mijn carrière. Nu heeft dat geen prioriteit meer. Ik heb, mede door blessures, een paar vervelende jaren achter de rug en wil vooral weer plezier krijgen in het voetballen. Dat staat nu op één voor mij," aldus Cicek, die de afgelopen maand al eens mee trainde met de hoofdmacht van de derdeklasser.

Omdat de spits pas deze week is vrijgegeven door de Duitse Bond, kan hij aanstaande zondag tegen Juventa debuteren in de ploeg van trainer Wesley Sanders.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Amateurvoetbal