Volledig scherm
Suryoye wint Marinus Goedhart-toernooi © Suryoye

FC Suryoye wint eindstrijd op Wesselerbrink

ENSCHEDE - FC Suryoye-Mediterraneo heeft dinsdagavond het 68e Marinus Goedhart-toernooi op zijn naam geschreven. De zondag tweedeklasser was in de finale met 2-0 te sterk voor buurman UDI. Het was voor de eerste keer dat de blauwhemden het officieuze kampioenschap van Enschede wonnen.

Beide goals vielen al voor de rust. Mo Iallouchen en Jacob Saïd waren beiden trefzeker. Hoewel UDI dit seizoen over een sterk elftal beschikt in de zondag vierde klasse, kwam de organiserende club duidelijk tekort. Vooral conditioneel legde UDI het af. ‘’Voor ons was het een mooie conditionele test‘’, zei UDI-coach Andre Oosten na de 2-0 nederlaag. ‘’We speelden een prima partij, maar Suryoye was conditioneel veel sterker. Zij zijn in juni ook al begonnen met trainen.‘’ Suryoye-speler Benjamin Can was trots op zijn ploeg. ‘’Een mooie prijs. We hebben één kans tegen gehad, dat was een schot tegen de lat. Verder zijn we niet in de problemen gekomen.‘’

De baas

Na afloop was het nog lang feest in de kleedkamer van Suryoye. Aan het eind van de avond volgde de prijsuitreiking. De grote beker ging naar de ploeg van Can. ‘’FC Suryoye is de baas op sportpark Wesselerbrink‘’, aldus Can.

De organisatie van het Marinus Goedhart-toernooi kijkt met een goed gevoel terug op het vernieuwde concept. Ook volgend seizoen wordt het toernooi in de voorbereiding afgewerkt.

Volledig scherm
Suryoye wint Marinus Goedhart-toernooi © Suryoye

Amateurvoetbal