Volledig scherm
PREMIUM
Aanvoerder Martijn Poppink speelt vanavond met Fleringen in Delden tegen Rood Zwart. © Emiel Muijderman

Gepromoveerd Fleringen bezig aan uitstekend seizoen in vierde klasse

FLERINGEN - Het zijn mooie tijden voor VC Fleringen. De dorpsclub promoveerde afgelopen seizoen als nummer vijf via de nacompetitie naar de vierde klasse. Daarin is de ploeg subtopper.

De ommekeer voor Voetbalclub Fleringen kwam in de winter van het afgelopen seizoen. Na een matige start was een goed gesprek tussen trainer Hielke aan de Stegge en de spelersgroep de reden om het één en ander om te gooien. Met succes. De opmars werd ingezet. "Dankzij een overwinning op Berghuizen in de laatste wedstrijd pakten we een periodetitel en in de nacompetitie wonnen we na strafschoppen van Zenderen Vooruit", somt Martijn Poppink (30) op. "De omzetting in het systeem van 4-3-3 naar 4-4-2 was belangrijk voor ons in die tweede seizoenshelft. Meer spelers komen daardoor in de zestien."

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal