Reinier van Willigen
Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Grote Twentse amateurclubs komen met krachtige boodschap voor Achilles en voetbalschool

ENSCHEDE - Ruim twintig vooraanstaande Twentse amateurclubs hebben in een gezamenlijke verklaring afstand genomen van de plannen van Achilles Enschede om het komende seizoen zes teams van de voetbalschool PFA onder te brengen. „Met deze opzet komen de verhoudingen binnen onze regio en met Achilles Enschede onder druk te staan”, zo laten de verenigingen maandagavond weten op hun eigen site.

 1. Horizontaal overstappen naar zaterdagvoetbal: tot vanavond kan het nog

  Horizon­taal overstap­pen naar zaterdag­voet­bal: tot vanavond kan het nog

  HENGELO - Amateurvoetbalclubs die ‘horizontaal willen overstappen’ voor het seizoen 2022-2023 hebben nog tot vannacht om een verzoek in te dienen, zegt de KNVB. Een verzoek dat na 30 september wordt ontvangen, wordt niet in behandeling genomen. In het verspreidingsgebied van deze krant zijn vooralsnog twee clubs die een overstap hebben aangevraagd. Zowel Tubantia als Achilles’12 uit Hengelo wil de zondag definitief inruilen voor zaterdag.
 2. #HéScheids: hogeschoolvoetbal van Bergentheim, publiek Vroomshoopse Boys juicht iets te vroeg
  video

  #HéScheids: hogeschool­voet­bal van Bergent­heim, publiek Vroomshoop­se Boys juicht iets te vroeg

  ENSCHEDE - De eerste speelronde van het nieuwe seizoen in het amateurvoetbal zat vol met opvallende gebeurtenissen, waaronder hogeschoolvoetbal van derdeklasser Bergentheim tegen ASV’57, supporters van Vroomshoopse Boys die iets te vroeg juichen voor de winnende goal in de slotminuten en HSC’21-speler Tom ter Hogt die invalt, de gelijkmaker scoort en het veld vroegtijdig verlaat met een kwetsuur na een jaar blessureleed. Beleef de meest bijzondere momenten in deze video.

Amateurvoetbal