Volledig scherm
Paddy John als speler van AGOVV in duel met Jean-Paul Boëtius. © Carla Vos

Het kriebelt weer bij Paddy John

HENGELO - Een opvallende nieuwkomer bij Barbaros: voormalig profspeler Paddy John hoopt van waarde te zijn voor de kersverse tweedeklasser.

Voor Paddy John (28) leek ooit een toekomst als eredivisiespeler weggelegd. Bij Heracles Almelo maakte de broer van Collins en Ola zijn debuut in de eredivisie. Dat is inmiddels meer dan tien jaar geleden. Een doorbraak bleef echter uit. Na Heracles Almelo beproefde John nog zijn geluk bij RKC Waalwijk, Fortuna Sittard, VfL Osnabrück en AGOVV. Het waren kortstondige avonturen.

Lekker spelen

Inmiddels heeft John het betaald voetbal uit zijn hoofd gezet. Er zijn geen clubs meer die hem een contract aanbieden. Nu hoopt hij minimaal een seizoen lang met plezier bij Barbaros te kunnen spelen. Zijn vriend en ploeggenoot Ali Özturk heeft de aanvaller uit Enschede enthousiast gemaakt. "Ik wil hier lekker spelen. Daar heb ik zin in. Afgelopen anderhalf jaar heb ik namelijk niet gevoetbald", zegt John, die gistermiddag tegen Tubantia echter langs de kant stond. John was de dagen ervoor ziek geweest. Het leek hem daarom beter het duel tegen de stadsgenoot te laten schieten. In de volgende bekerwedstrijd wil hij weer op het veld staan.

Afstand

Paddy John hoopte ooit in de voetsporen te kunnen treden van zijn twee getalenteerde broers Collins en Ola. Zij slaagden er wel in om langdurig emplooi te vinden in het betaald voetbal. Paddy moest die wens echter laten varen.

Zoontje

Hij keerde noodgedwongen terug naar de amateurs. GVVV in Veenendaal was zijn laatste club. Maar daar hield de Enschedeër het vroegtijdig voor gezien. In de winter van 2017 nam hij afscheid van de tweededivisionist. "Ik had een hamstringblessure en vond de afstand te groot. Daarom ben ik daar gestopt. Vorig seizoen heb ik helemaal niet gespeeld. Ik heb anderhalf jaar geen club gehad. Ik was een jaar geleden ook niet op zoek naar een club. Het was fijn om mijn zoontje weer vaker te zien. Dat wilde ik graag", zegt John over zijn besluit om minimaal een seizoen niets te doen.

Maar in het voorjaar begon het toch te kriebelen. "Ik weet dat het niveau lager is dan ik gewend ben, maar dat maakt me niet uit. Hier voetbal ik voor mijn plezier. Het is mijn hobby en krijg er hier ook geen geld voor", zegt John, die voorin zowel op links als rechts uit de voeten kan.

Goed in de groep

Trainer Mete Soygül weet nog niet op welke positie John komt te spelen. "Daar ben ik nog niet uit", zegt de oefenmeester, die met zijn ploeg debuteert in de tweede klasse. Soygül zegt verguld te zijn met de komst van John. "Ik vind het heel mooi dat hij voor ons wil gaan spelen. Een speler als Paddy kan het verschil maken. Bovendien ligt hij goed in de groep", aldus Soygül.

Komende zaterdag speelt Barbaros de laatste groepswedstrijd in en tegen Zutphen (17.00 uur). Een week later wacht het eerste competitieduel in de tweede klasse. WSV is dan in Hengelo de tegenstander.

Volledig scherm
Het bekerduel tussen Barbaros en stadgenoot Tubantia eindigde onbeslist: 2-2. Paddy John kon nog niet meedoen bij z'n nieuwe club. © Lars Smook

Amateurvoetbal