Volledig scherm
Zuid Eschmarke is verhuisd: nog geen kilometer verderop, naar buurman SC Enschede. © Zuid Eschmarke

Historische dag Zuid Eschmarke: verhuizing naar SC Enschede

IN BEELDENSCHEDE - Dat het moment zou komen, was alom bekend. Toch was het zaterdag voor de leden van Zuid Eschmarke even slikken toen de club daadwerkelijk de overstap maakte van de J.J. van Deinselaan naar het complex van Sportclub Enschede, aan de Weggelhorstweg.

Op Facebook en Twitter stroomden zaterdag de foto's van de verhuizing binnen. Het voelt nu echt als definitief. Komend seizoen spelen de teams van Zuid Eschmarke niet meer aan de J.J. van Deinselaan, maar ruim een halve kilometer verderop, aan de Weggelhorstweg. Toch blijft de club voorlopig nog bestaan als zelfstandige vereniging.

Drie elftallen

Zuid Eschmarke werd opgericht in 1940 en groeide uit tot een bekende naam in het amateurvoetbal. De laatste jaren daalde het ledenaantal echter fors, waardoor de club genoodzaakt was stappen te ondernemen. Zelfs het vlaggenschip moest worden teruggetrokken en keert niet meer terug. Voor komend seizoen beschikt de club nog uit drie teams: een reserve zaterdag- en zondagteam en een elftal B-junioren. Deze elftallen blijven voorlopig spelen onder de vlag van Zuid Eschmarke, maar de thuishaven is voortaan bij de buurman.

Volledig scherm
Voorzitter Bas Veenendaal bevestigt het spandoek van Zuid Eschmarke aan het hek van Sportclub Enschede. © Zuid Eschmarke

Spandoek

Voorzitter Bas Veenendaal bevestigde zaterdag symbolisch het spandoek van Zuid Eschmarke aan het hek van Sportclub Enschede. Ook het RESPECT-spandoek van de club kreeg een plekje aan de muur, tussen de kleedkamers. ''Ballen, hesjes en pionnen, maar ook dossierkasten, bekers en foto’s hebben hun plekje gevonden'', zegt Veenendaal na een dag hard werken.

''Enkele fraaie bekers, schalen, de voetbalschoen met stalen neus en de bal met veter zijn te bewonderen in de vitrine in de kantine. Ook in de bestuurskamer staan onze bekers en hangen onze foto’s'', aldus Veenendaal.

Volledig scherm
De prijzenkast van Sportclub Enschede werd zaterdag uitgebreid met eremetaal van Zuid Eschmarke. © Zuid Eschmarke
Volledig scherm
Het spandoek hangt. In augustus staan de eerste trainingen gepland. © Zuid Eschmarke
Volledig scherm
Ook in de bestuurskamer van SC Enschede is Zuid Eschmarke nu duidelijk zichtbaar. © Zuid Eschmarke

Amateurvoetbal