Volledig scherm
Na een teleurstellend seizoen bij SVZW koos Jordi Holtkamp ervoor om naar Eilermark te gaan. © Lenneke Lingmont

Holtkamp heeft bij z'n jeugdliefde het plezier hervonden

ENSCHEDE - Jordi Holtkamp (38) is na 28 jaar terug bij derdeklasser Eilermark. Destijds speelde hij in C1, nu is de verdediger eerste elftalspeler.


De eerste balcontacten had hij bij Eilermark, maar al snel besloot Holtkamp - eind vorige eeuw - de overstap te maken naar De Tubanters. Via HSC’21 en SVZW keerde hij deze zomer echter alsnog terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. ,,Het is hier fantastisch. Het zijn allemaal nog dezelfde mensen binnen de club, alleen zijn ze iets ouder geworden. Maar dat ben ik ook”, zegt Holtkamp. ,,Voor mij is de cirkel nu rond. Ik verwacht ook volgend seizoen prestatievoetbal te spelen en dan zien we wel weer verder. Zolang ik me nog fit voel, vind ik het jammer om te stoppen.”

Maatje
Ondanks het grote verschil in niveau tussen SVZW en Eilermark was het voor Holtkamp geen moeilijk beslissing om de overstap te maken. ,,Ik heb er heel even over gedacht om te stoppen, maar ik kende een paar jongens bij Eilermark en zo kwam het balletje aan het rollen.”
Ook zijn goede vriend en tevens oud-ploeggenoot Ruud ter Heide heeft een belangrijke rol gespeeld bij de overstap. Ter Heide was vorig jaar al interim-trainer bij Eilermark en heeft ook Holtkamp zover weten te krijgen. ,,We reden vorig jaar vaak samen naar Wierden en toen kwam het eigenlijk al ter sprake. Hij had de keuze al gemaakt en vroeg of ik ook bij Eilermark wilde voetballen. Daar heb ik niet zo heel lang over na hoeven denken.”

Toeval
Alsof het zo moet zijn, gaat de inmiddels 38-jarige Holtkamp deze zondag tegen WVV’34 na ruim een half uur spelen geblesseerd van het veld. Hamstringklachten. ,,Dat heeft met leeftijd te maken, maar het is wel puur toeval. Toevallig heb ik vorige week last van de lies gehad, maar verder voel ik me nog topfit.”

Samen met Ter Heide kwam Holtkamp deze zomer over van SVZW. Vorig jaar was voor de centrale verdediger een jaar om snel te vergeten. ,,Ik zat vaak op de bank en was lang geschorst. Het plezier heb ik nu weer helemaal terug. Ik ben 38 jaar, maar voel me net een jonge hond. Echt geweldig.”

Kleedkamer
Ook voor trainer Wesley Sanders is de aanwezigheid van de routiniers een prettige bijkomstigheid. Zowel op het veld als in de kleedkamer zijn ze van onschatbare waarde, aldus de coach. ,,Samen met Jordi hebben we het vaak over de trainingsstof. Hij heeft door de jaren heen natuurlijk veel gezien, dus dan vraag ik hem om advies”, zegt Sanders. ,,De jongens zijn ontzettend belangrijk voor de ploeg. Het beetje wat ik niet doe in de kleedkamer, pakken zij op. De eerste helft speelden we vandaag bijvoorbeeld heel slecht. Voordat ik dan in de kleedkamer kom, zijn zij al bezig met de bespreking.”

Met name de jonge jongens worden bij fouten aangepakt. ,,Ze worden gewoon bij naam genoemd. Of ze dat moeilijk vinden? Sommigen wel ja, maar daar leren ze van.’’

Amateurvoetbal