Volledig scherm
Diego van der Weide kuste het kunstgras nadat hij HSC’21 al vroeg op voorsprong had gezet. © Dolf Ruesink

HSC’21 lijdt eerste nederlaag in competitie

DERDE DIVISIEBEVERWIJK - HSC’21 heeft zondag de uitwedstrijd bij DEM in Beverwijk met 4-1 verloren. De ploeg uit Haaksbergen gaf een vroege 1-0 voorsprong alweer snel uit handen. Het was voor de groenhemden de eerste competitie nederlaag na vier duels.

HSC kwam al vroeg op voorsprong door een benutte strafschop van Diego van der Weide. De buitenspeler mocht aanleggen vanaf de stip, nadat DEM hands had gemaakt. Vijf minuten later was het precies andersom. DEM kreeg een penalty na hands van HSC: 1-1.  Daarna ging het snel. DEM  maakte binnen een minuut ook de 2-1, slecht verdedigen bij de bezoekers. En binnen het half uur viel ook de 3-1. Een ingedraaide voorzet vanaf rechts werd fraai binnen gekopt.

In de tweede helft creëerden beide teams nog weinig kansen. HSC moest komen en DEM gokte op de ruimte die vrij kwam. Die kwam er vlak voor tijd. Sem van Amersfoort wipte de bal met succes over doelman Wouter Lankheet (4-1) en daarmee was de zege voor de thuisploeg binnen.

DEM - HSC’21 4-1 (3-1).
Score:
10. Van der Weide 0-1 (pen.), 15. Uit den Boogaard 1-1 (pen.), 16. Mehmet Gencer 2-1,  30. Van Amersfoort 3-1, 82. Van Amersfoort 4-1.

HSC’21: Lankheet, Veensma (46. Mentink), Wensing, Schrijver, Caglar Uguz, Desney, Ceng Uguz, Schepers, Van der Weide (81. Arsic), Ottink, Van Dijk (75. Viola).

Amateurvoetbal