Volledig scherm
Burak Babuloglu kreeg na rust rood. © Reinier van Willigen

HSC’21 pakt met tien man in extremis punt bij Westlandia

DERDE DIVISIENAALDWIJK - HSC’21 heeft zondag de sterke start van de competitie een goed vervolg gegeven. Na een vroege achterstand en een directe rode kaart voor Burak Babuloglu schoot invaller Gergely Viola zijn ploeg in blessuretijd naast Westlandia: 1-1.

De teams waren aan elkaar gewaagd, toch kreeg HSC de betere kansen. Na twintig minuten schoot Burak Babuloglu op de vuisten van Edgar Leerdam en even later kopte Babuloglu de bal tegen de lat. Ook Diego van der Weide was na een half uur dichtbij de 1-0. Met een knappe passeerbeweging speelde de buitenspeler zichzelf vrij, waarna hij kon schieten. Leerdam redde knap.

Voorsprong Westlandia

Waar de ploeg uit Haaksbergen niet effectief was, vond Westlandia wel het net. Gio Serbony speelde zich vrij uit een goede pass van Melvin Vissers en klopte vervolgens HSC-goalie Wouter Lankheet.

Na rust had Westlandia ook de 2-0 op de schoen. Donovan de Groot krulde de bal net over de kruising. In het vervolg leek HSC definitief aan het kortste eind te trekken. Burak Babuloglu kreeg na een handgemeen met Patrick Batist direct rood, maar ook met tien man kreeg HSC kansen. De strijdlust en het creëren van kansen werd beloond. In de blessuretijd maakte invaller Gergely Viola de 1-1. Daarna had HSC zelfs nog de 1-2 kunnen maken, maar die bleef uit.

Zondag, derde divisie

Westlandia - HSC’21 1-1 (1-0).

Score: 37. Serbony 1-0, 93. Viola 1-1.

HSC’21: Lankheet, Veensma, Wensing (80. Viola), Schrijver, Caglar Uguz, Burak, Cenk Uguz, Schepers (62. Szolga), Van der Weide, Ottink, Van Dijk.

Amateurvoetbal