Volledig scherm
Cenk Uguz (derde van links) maakte al vroeg de 1-0. © Orangepictures/Marcel ter Bals

HSC’21 rekent al voor rust af met Quick Den Haag

DERDE DIVISIEHAAKSBERGEN - HSC’21 is zondag uitstekend begonnen aan de competitie. De ploeg uit Haaksbergen stond halverwege in de thuiswedstrijd tegen Quick al op een 3-0 voorsprong. Na de pauze werd Quick wat sterker, maar de marge bleef ongewijzigd: 4-1.

Op sportpark Scholtenhagen ontbrak spits Bas Postma binnen de lijnen. Hij nam plaats op de tribune. Postma scheurde in de voorbereiding zijn enkelbanden af en zal daardoor voorlopig niet in actie komen voor zijn ploeg. Dat was voor de groenhemden een flinke domper, zo aan de vooravond van het seizoen.

Waar HSC de afgelopen jaren telkens met een nederlaag aan de competitie begon, ging de formatie van trainer Daniël Nijhof tegen Quick al vroeg aan de leiding. Na een goede pass van Diego van der Weide zette Cenk Uguz zijn ploeg in de tiende minuut op voorsprong. In de 22e minuut maakte Kelvin Veensma er 2-0 van, door een vrije trap fraai binnen te schieten.

Schitterende aanval

Op de bloedhete kunstgrasmat tikte HSC de bal keurig rond. Het resulteerde bij vlagen in balverlies, maar het leverde de Haaksbergenaren ook veel moois op. Na een schitterende aanval, met Van der Weide wederom als man van de assist, tikte nieuwkomer Desney Bruinink de bal onder Quick-doelman Jari Puister door.

Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Quick werd sterker en kreeg meerdere kansen op een rij. Toch stond het vizier niet op scherp bij de bezoekers. HSC was gretig en door goed doorzetten van Hidde van Dijk kon hij Stef Ottink wegsturen. Ottink werkte fraai binnen en zo was het verschil vier. Quick deed kort daarna uit een hoekschop nog iets terug, maar de 4-1 kwam te laat om er nog een wedstrijd van te maken. 

Zondag, derde divisie

HSC’21 - Quick Den Haag 4-1 (3-0).
Score: 10. Cenk Uguz 1-0, 22. Veensma 2-0, 38. Bruinink 3-0, 74. Ottink 4-0, 77. Van der Heiden 4-1.

HSC’21: Lankheet, Veensma, Wensing, Schrijver, Caglar Uguz, Babuloglu (79. Schepers) Bruinink, Cenk Uguz, Van der Weide (83. Viola) , Ottink, Van Dijk (86. Grondman). 

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal