Volledig scherm
HSC’21 haalde vier punten uit de eerste twee duels dit seizoen. © Orange Pictures

HSC’21 speelt ‘derby’, eerste thuisduel Quick’20

ENSCHEDE - Voor de hoogste klassen in het amateurvoetbal is de competitie inmiddels begonnen. Wat staat er komend weekeinde onder meer op het programma?

Excelsior’31 en HSC’21

De twee regionale derdedivisionisten spelen allebei thuis. Excelsior’31, dat na twee duels op drie punten staat, ontvangt zaterdag VVSB uit Noordwijkerhout (14.30 uur). Die ploeg degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede divisie en haalde een punt uit twee duels in de derde.

In de derde divisie zondag een derby voor HSC’21, hoewel… Op basis van de afstand is Hoogland de dichtstbijzijnde tegenstander dit seizoen voor de ploeg uit Haaksbergen. Maar een enkele reis bedraagt nog altijd 110 kilometer. De stand op de ranglijst? Beide teams kennen een prima start met vier punten uit twee duels. Knap van HSC, maar ook van Hoogland dat vorig seizoen nog in de hoofdklasse acteerde. Trainer Daniel Nijhof kan zondag beschikken over nieuwkomer Filip Arsic: de aanvaller is speelgerechtigd. HSC - Hoogland begint zondag om 14.30 uur.

Quick’20

Ook Quick’20 maakt dit seizoen veel kilometers. Afgelopen weekeinde begon de competitie met een uitduel tegen Velsen (1-1), de hoofdklasser zal nog veel vaker richting het Westen van Nederland afreizen. Zondag de eerste thuiswedstrijd (14.00 uur) tegen Leonidas uit Rotterdam. Die ploeg startte afgelopen weekeinde met een 2-1 zege tegen VOC.

Amateurvoetbal