Volledig scherm
HSC-coach Daniël Nijhof zag zijn ploeg kansloos verliezen bij Blauw Geel. Een nieuwe domper na de eerder al de nederlaag bij Staphorst. © Wim Busschers

HSC-trainer na zeperd: ‘Het zal anders moeten’

Uitgeschakeld in de voorronde van de KNVB Beker en bij de aftrap van de competitie met een een 3-0 nederlaag naar huis: bij HSC’21 heeft men zich wel eens prettiger gevoeld.

Op de vraag 'wat ging er mis tegen Blauw Geel?' stelde HSC'21-trainer Daniël Nijhof gisteren een wedervraag. "Je kunt beter vragen: wat ging er goed? Dan zijn we snel klaar. Het was zeer teleurstellend wat we tegen Blauw Geel lieten zien. Ja, daar ben ik wel van geschrokken."

Nijhof hoopte dat HSC zich bij de competitiestart wilde herstellen van het verlies midweeks in de KNVB Beker tegen hoofdklasser Staphorst. Daar was in Veghel allesbehalve sprake van. Blauw Geel kwam al na twee minuten op voorsprong. Op aangeven van Hidde van Dijk scoorde Danny Verbakel namens de Brabanders.

"Vooral de eerste 25 minuten van het duel lieten we elkaar verzuipen, werden de vooraf gemaakte afspraken niet nagekomen. We leken wel een veredelde jeugdploeg. Op deze manier gaan we weinig punten pakken."

In de tweede helft probeerde Nijhof met enkele aanvallende wissels zijn ploeg sterker te maken, maar het was Blauw Geel dat de score een kwartier voor tijd verdubbelde. Mustafa Güler krulde een corner via de hand van HSC-doelman Jeffrey Brammer binnen. Rick Polman maakte vlak voor het eindsignaal zelfs nog de derde voor Blauw Geel. Nijhof: "Natuurlijk vraag ik me af hoe dit mogelijk was, ik ben de eindverantwoordelijke. Het zal anders moeten, dat lijkt met duidelijk."

Komend weekeinde staat de eerste thuiswedstrijd op de rol, Quick Den Haag komt op bezoek. Die ploeg kreeg bij de opening van het seizoen ook een dreun: thuis met 4-0 onderuit tegen OFC. "Er staat nu al meteen druk op de volgende wedstrijd", sprak Nijhof. "Dat hebben we aan onszelf te wijten."

Blauw Geel'38 - HSC'21 3-0 (1-0)

2. Verbakel 1-0, 75. Güler 2-0, 89. Polman 3-0.

HSC'21:

Brammer, Veensma, Grondman, Derksen (73. Postma), Engberink, T. Veldhuis (60. Ottink), Screever (36. B. Uguz), B. ter Hogt, Van der Weide, T. ter Hogt, M. Veldhuis.

Amateurvoetbal