Volledig scherm
Paul Eshuis van DSVD (blauw) in duel met WVV'34-speler Wouter Hostink. © Carlo ter Ellen DTCT

Ineens lijkt DSVD onoverwinnelijk

derde klasse aDEURNINGEN - DSVD is op weg naar handhaving in derde klasse A. In het paasweekeinde wonnen de Deurningers twee keer.

Op vier punten werd gehoopt, maar het werden er uiteindelijk zes. DSVD kijkt terug op een goed paasweekeinde. Zowel Sportclub Enschede als WVV'34 kreeg met 2-0 klop. De zeges voor de ploeg uit Deurningen kwamen niet als een enorme verrassing. DSVD heeft de weg naar boven gevonden.

"We zijn nog lang niet veilig, maar het gaat de goede kant op. Voor carnaval stonden we er heel wat slechter voor", zegt trainer Erik Zandstra van DSVD na de zege van maandag op WVV'34.

Opwaartse lijn
DSVD zit in een opwaartse lijn. Van de laatste zes wedstrijden werden er vijf gewonnen. De ploeg van Zandstra wil in de derde klasse A vier clubs onder zich houden. Dan is de missie geslaagd. Voor AJC'96, De Tubanters en WVV'34 hoeft DSVD niet bevreesd te zijn. Die ploegen zijn op een forse achterstand gezet. Oldenzaal en Reutum zijn de concurrenten in de laatste weken van de reguliere competitie. Een van beide verenigingen moet DSVD onder zich houden om geen overuren te moeten maken.

Quote

We hebben in de laatste zes wedstrijden maar twee tegendoelpunten geïncasseerd. Het is grote klasse hoe we bezig zijn.

Erik Zandstra, trainer DSVD

Niet groots
De club uit Deurningen speelde tegen WVV'34 niet groots, maar het was toereikend om de tegenstander op de knieën te krijgen. De voorhoede van WVV'34 beet de tanden stuk op de achterhoede van DSVD. Maar de verdedigers van de thuisploeg kwamen amper in de problemen. Een handvol kansen was uiteindelijk genoeg voor de zege.

Zandstra kon rustig achterover leunen. "Wij zijn moeilijk te verslaan. Goed verdedigen is een kunst. Wij scoren weliswaar niet veel, maar geven ook weinig doelpunten weg. WVV'34 is niet gevaarlijk geweest."

Ook zaterdag winst
Ook in het eerste duel in het paasweekeinde zag Zandstra dat zijn verdedigers hun taken goed uitvoerden. "Maar in die wedstrijd vielen de doelpunten heel laat. We leken op een gelijkspel af te stevenen, maar pakten toch de winst", zegt de naar Longa'30 vertrekkende coach.

Tegen WVV hanteerde DSVD dezelfde tactiek. Zandstra vreesde alleen de vermoeidheid. Tussen beide duels zat slechts één dag rust. "We hadden die wedstrijd van zaterdag nog in de benen. Maar ik had de spelers wel gezegd dat ze in dit duel niet met de handrem erop moesten spelen. We hadden genoeg wissels om vermoeide spelers eruit te halen. In de laatste tien minuten zaten we er wel een beetje doorheen." De vermoeidheid brak DSVD niet op; daarvoor was het spel van WVV te pover. 

Handhaving
Het recept moet tot rechtstreekse handhaving leiden. Met een solide achterhoede en inzet kan DSVD het redden. "We hebben in de laatste zes wedstrijden maar twee tegendoelpunten geïncasseerd. Het is grote klasse hoe we bezig zijn."

Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Amateurvoetbal