Volledig scherm
Twenthe Goor klopte op eigen veld KVV Losser met 2-1 © Ron Jonker

Inhaalduels: winst Twenthe Goor en Avanti Wilskracht

ENSCHEDE - In het amateurvoetbal werden donderdagavond weer enkele wedstrijden uit het zondagvoetbal ingehaald. Een overzicht.

Derde klasse A
Twenthe-KVV Losser 2-1 (1-0)
Van Wissing 1-0, Morsink 2-0, Wevers 2-1
Twenthe was de betere ploeg in Goor. De thuisclub legde veel meer energie in de wedstrijd en had, meer dan Losser, de intentie om de punten binnen te halen. Door de nederlaag wordt het voor Losser lastig om de nacompetitie tegen degradatie nog te ontlopen. De ploeg staat op een twaalfde plaats en zag het gat met nummer elf Twenthe Goor oplopen tot negen punten.

Avanti W. - Victoria’28 3-2 (0-2).
B. Kamphuis 0-1 en 0-2, Nijkrake 1-2, C. Scholten 2-2, Ungerer 3-2.
Avanti boog na rust een 2-0 achterstand om. Victoria begon feller en kwam op basis daarvan verdiend op voorsprong. Avanti knokte zich desondanks knap terug en maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer: 3-2. Dat deed de thuisploeg met een man minder, na de tweede gele kaart van Danny Nordkamp.

Vierde klasse C
Ulftse Boys - AD’69 0-3 (0-2).
Bauhuis 0-1 (pen.) en 0-2 (pen.), Baboe 0-3.
AD’69 had in Ulft een makkelijke avond. De gasten uit Aalten kwamen al snel op voorsprong. Dylan Bauhuis schoot twee keer raak vanaf de stip. Na rust had AD meer goals kunnen maken, verder dan een derde treffer kwam het niet.

Zeddam/St. Joris - MEC 0-0.
MEC was tevreden met het punt. De eerste helft was gelijk opgaand. MEC kreeg daarin twee goede kansen. Na de pauze veranderde het spelbeeld. De thuisploeg drong aan, maar doordat het weinig kansen kreeg, bleef MEC in leven.

Vijfde klasse A
La Premiere-TVV 5-0 (2-0)
Sanches-Torres 1-0, Kruzen 2-0, Carlos 3-0, Dios 4-0, V. Boeven 5-0.
La Premiere had geen moeite met TVV en liep na rust uit naar een grote score.  

Amateurvoetbal