Bram Nijhuis speelt zondag met RSC de derby bij UD Weerselo, volgende week wacht het duel tegen z'n oude club VV Oldenzaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Bram Nijhuis speelt zondag met RSC de derby bij UD Weerselo, volgende week wacht het duel tegen z'n oude club VV Oldenzaal. © Robin Hilberink

Kampioenschap is opeens ver weg voor RSC Rossum

ROSSUM - Bram Nijhuis had met RSC de titel willen pakken, maar die kans is sinds zondag niet zo groot meer. Nu moet zijn ploeg aan de bak om de nacompetitie te halen.

RSC zal zich moeten oprichten na de afknapper zondag tegen Zenderen Vooruit. De voetbalploeg van verdediger Bram Nijhuis zag de titelkans fors slinken na de verrassende 1-0 thuisnederlaag. Borne en Delden zijn nu de grootste gegadigden voor het kampioenschap in de vierde klasse A. Zij hebben respectievelijk drie en twee punten meer dan RSC, dat op de derde plek staat. "Nu moeten we eerst zondag maar eens zien te winnen bij UD Weerselo. Want we willen de nacompetitie natuurlijk wel halen. Het zou heel zuur zijn als we overal naast grijpen", zegt de 25-jarige inwoner van Oldenzaal.

Amateurvoetbal