Het is nog onzeker wanneer de amateurvoetbalcompetitie voor onder meer AZSV, hier in actie tegen Capelle, wordt hervat.
Volledig scherm
Het is nog onzeker wanneer de amateurvoetbalcompetitie voor onder meer AZSV, hier in actie tegen Capelle, wordt hervat. © Cor Vos/Michel Bierhuizen

KNVB: ‘Geen dubbel met Pasen in amateurvoetbal en einde uiterlijk op 30 juni’

DOETINCHEM - Het is nog volstrekt onduidelijk wanneer de KNVB de amateurvoetbalcompetities laat hervatten, maar een ‘dubbel’ met Pasen komt er zeker niet.

De voetbalbond meldt dat in een schrijven aan de clubs. ,,Op dit moment geldt dat alles is uitgesteld tot en met 6 april; voor daarna wordt gewerkt aan verschillende scenario’s", stelt de KNVB . ,,Streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen (in verband met de bijbehorende promoties en degradaties). Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af. Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het paasweekend geen dubbel programma ingepland worden. Ons uitgangspunt is dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt. Dit in verband met de zomervakanties en de start en voorbereidingen op het seizoen 2020-2021.”

Overschrijven

,,Nu al is duidelijk dat – zodra de competities weer worden hervat – we niet ontkomen aan het plannen van midweekse wedstrijden", vervolgt de KNVB. ,,Uiteraard proberen we, waar mogelijk, dit tot een minimum te beperken. Wanneer de crisis lang aanhoudt bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven.”

Amateurvoetbal