Volledig scherm
© Robin Hilberink

KNVB: ‘Streven om competities amateurvoetbal helemaal uit te laten spelen’

ENSCHEDE - Vanwege het coronavirus rolt voorlopig (zeker t/m 6 april) ook in het amateurvoetbal de bal niet. Worden de competities überhaupt nog uitgespeeld? De KNVB streeft daar wel naar, zo heeft de bond in een brief laten weten aan de club. 

‘Indien kort na 6 april (een deel van) de competities hervat kunnen worden, zal er in ieder geval in het Paasweekeinde geen dubbel programma ingepland worden’, zo staat onder meer in de brief. Wel is al duidelijk dat er, mocht er weer gevoetbald worden, er doordeweekse speelrondes komen.  ‘Het streven hierbij is om de competities in de A-categorie helemaal uit te laten spelen. Voor de afloop van de competities in de B-categorie wachten we vooralsnog de verdere ontwikkelingen af.’

Volledig scherm
© Orange Pictures

Ontwikkelingen

De KNVB heeft als uitgangspunt dat uiterlijk 30 juni de competitie eindigt, maar heeft op dit moment geen datum bepaald waarop uiterlijk wordt besloten of de huidige competitie nog (geheel) kan worden afgerond. ‘De ontwikkelingen volgen elkaar dermate snel op dat we hierbij handelen naar de informatie die op dat moment voorhanden is.’

Volledig scherm
© Johan Wolff

Overschrijvingstermijn

Wie voetbalt komend seizoen waar? Zeker in de top van het amateurvoetbal is er jaarlijks genoeg te beleven op de transfermarkt. Spelers hebben normaal gesproken tot en met 15 juni de tijd om overschrijving aan te vragen. ‘Wanneer de crisis lang aanhoudt bestaat de mogelijkheid dat de uiterste overschrijfdatum van 15 juni wordt verschoven’, zo laat de KNVB weten.

Onder 23 competitie

De KNVB heeft de inschrijvingstermijn voor de nieuw te vormen onder 23 competitie verplaatst naar 20 april. Oorspronkelijk hadden clubs tot 20 maart de tijd om zich in te schrijven.

Amateurvoetbal