Laurens Knippenborg (RKZVC) beste amateurtrainer van Nederland

ZWOLLE - RKZVC-trainer Laurens Knippenborg is vrijdagmiddag tijdens het trainerscongres in Zwolle uitgeroepen tot beste amateurvoetbaltrainer van Nederland.

Laurens Knippenborg (rechts) en Ajax-trainer Erik ten Hag kregen de Rinus Michels Award.
Volledig scherm
Laurens Knippenborg (rechts) en Ajax-trainer Erik ten Hag kregen de Rinus Michels Award. © RKZVC

Knippenborg was genomineerd door de vakbond VVON vanwege zijn uitstekende prestaties bij het Zieuwentse RKZVC. Hij werd de afgelopen drie jaar kampioen met de Achterhoekse dorpsclub en doet met RKZVC als debutant in de hoofdklasse A dit seizoen wederom mee om de prijzen.

,,Dit is een geweldige blijk van waardering’’, aldus Knippenborg. ,,Ik ben gekozen door de vakjury en door de aanwezige trainers. Dit is een erkenning voor mijn werk als trainer. Ik ben 65 jaar, maar probeer me nog steeds te ontwikkelen.’’

Knippenborg bleef zijn eveneens genomineerde collega's Pierre van den Eeden (Geldrop), Wim Bakering (vv Gomos), Rogier Veenstra (vv Goes), Richard Plug (Odin’59) en Dogan Corneille van Excelsior Maassluis voor en ontving op het veld van PEC Zwolle de Rinus Michels Award. Het  isde eerste keer dat de prestigieuze prijs naar een Achterhoekse amateurvoetbaltrainer ging.

Amateurvoetbal