Laurens Knippenborg (RKZVC) beste amateurtrainer van Nederland

ZWOLLE - RKZVC-trainer Laurens Knippenborg is vrijdagmiddag tijdens het trainerscongres in Zwolle uitgeroepen tot beste amateurvoetbaltrainer van Nederland.

Volledig scherm
Laurens Knippenborg (rechts) en Ajax-trainer Erik ten Hag kregen de Rinus Michels Award. © RKZVC

Knippenborg was genomineerd door de vakbond VVON vanwege zijn uitstekende prestaties bij het Zieuwentse RKZVC. Hij werd de afgelopen drie jaar kampioen met de Achterhoekse dorpsclub en doet met RKZVC als debutant in de hoofdklasse A dit seizoen wederom mee om de prijzen.

,,Dit is een geweldige blijk van waardering’’, aldus Knippenborg. ,,Ik ben gekozen door de vakjury en door de aanwezige trainers. Dit is een erkenning voor mijn werk als trainer. Ik ben 65 jaar, maar probeer me nog steeds te ontwikkelen.’’

Knippenborg bleef zijn eveneens genomineerde collega's Pierre van den Eeden (Geldrop), Wim Bakering (vv Gomos), Rogier Veenstra (vv Goes), Richard Plug (Odin’59) en Dogan Corneille van Excelsior Maassluis voor en ontving op het veld van PEC Zwolle de Rinus Michels Award. Het  isde eerste keer dat de prestigieuze prijs naar een Achterhoekse amateurvoetbaltrainer ging.

  1. Ex-Excelsiorspeler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer
    Video

    Ex-Excelsior­spe­ler en oud-prof Jan Michels is nu klusjesman in Deventer

    DEVENTER - Aan de hand van Wiel Coerver stapte Jan Michels als 12-jarig ventje al binnen bij de Engelse bondscoach Bobbie Robson. Vrijwel alle Nederlandse hotels zag de kleine Michels van binnen als technisch vaardige uitdrager van de Coerver-methode. ,,Veel oefenen met de bal op techniek.’’ Het was de opmaat van een voetbalcarrière die de Deventenaar via Apeldoorn, Zwolle, Deventer, Den Bosch, zelfs nog even naar Schotland bracht. ,,Maar ik had meer uit mijn carrière kunnen halen’’, zegt Michels in Stiften, de videorubriek van collega-nieuwsmedium De Stentor.

Amateurvoetbal