Aan de juiste verlichting om een live-wedstrijd mogelijk te maken op De Koerbelt hangt een prijskaartje van tussen de 35.000 en 40.000 euro.
Volledig scherm
Aan de juiste verlichting om een live-wedstrijd mogelijk te maken op De Koerbelt hangt een prijskaartje van tussen de 35.000 en 40.000 euro. © Lars Smook

Lichtinstallatie ongeschikt: Excelsior’31 moet fors investeren voor bekerduel

RIJSSEN – Het affiche is prachtig, Excelsior’31 speelt op donderdag 31 oktober vanaf 18.30 uur in de KNVB Beker thuis tegen FC Utrecht. Maar de wedstrijd heeft ook grote financiële gevolgen voor de derdedivisionist.

Excelsior’31 – FC Utrecht komt live op televisie (FOX Sports), maar daarvoor moet de Rijssense voetbalclub wel de lichtinstallatie onder handen nemen. De huidige verlichting rondom het hoofdveld op sportpark De Koerbelt is ongeschikt. „Dat wisten we al wel”, reageert voorzitter Harald Eertink. „We wilden op termijn de verlichting aanpakken, maar dat moet door deze wedstrijd nu veel sneller gebeuren.”

Aan de juiste verlichting om een live-wedstrijd mogelijk te maken hangt een prijskaartje van tussen de 35.000 en 40.000 euro. Een fors bedrag, zo weet Eertink. ,,Je kunt eventueel wel iets huren voor alleen deze bekerwedstrijd, maar dan ben je ook al gauw 15.000 euro kwijt. Dat vind ik weggegooid geld. Dan kun je de investering, die dus toch al op de planning stond, beter naar voren halen. Je moet weliswaar investeren, maar deze wedstrijd levert ook een hoop geld op.”

Heracles

Eertink verwacht dat het duel ‘gewoon’ in Rijssen wordt gespeeld. Toch heeft Excelsior al wel een oriënterend gesprek gevoerd met Heracles voor een eventuele verplaatsing van het duel naar het stadion in Almelo. ,,Je moet een plan B hebben voor het geval er toch een probleem ontstaat. Maar willen echt thuis spelen. We verwachten zo’n 2500 toeschouwers, De Koerbelt zal helemaal volgepakt zijn. Dat is een stadion niet zo met 2500 toeschouwers.”

Amateurvoetbal