Volledig scherm
Longa'30 won knap in Zieuwent. © DG

Longa'30 neemt revanche op RKZVC in het hol van de leeuw

ZIEUWENT - Hoofdklasser Longa'30 heeft  zaterdagavond in het hol van de leeuw revanche genomen voor de 5-0 nederlaag, die de Lichtenvoordenaren 2 jaar geleden tegen RKZVC leden. Nu werd het 2-0 voor Longa'30 door treffers van Rick Bosma en invaller Tim Bader na rust.

De pijn van de vernedering van oktober 2017 was er nog steeds bij veel Longa'30-leden. De 5-0 nederlaag tegen RKZVC kwam destijds keihard aan. Maar die is nu uitgepoetst. Voor 3000 toeschouwers sloeg Longa'30 zaterdagavond na de pauze toe tegen een onmachtig en onthutsend zwak RKZVC, vooraf toch de grote favoriet in deze derby.

Het begin was nog voor RKZVC, dat al snel via Sven Jurjus op de paal schoot. Longa'30 hield het in de eerste helft bij verdedigen, maar was na rust ineens veel brutaler. In de 59ste minuut opende Rick Bosma met een geweldige knal van afstand de score: 0-1.

RKZVC moest daarna nog meer de aanval zoeken, was veel te slordig. ,,We hadden allemaal een totale offday", zei RKZVC-aanvaller Sjors Storkhorst na afloop.

Rode kaart

In de 85ste minuut zorgde de ingevallen Tim Bader, die vanwege liesklachten niet kon beginnen, voor de 0-2 eindstand op aangeven van Jordy Besselink. 

Vlak voor tijd werd de vernedering voor thuisclub RKZVC compleet toen Waldo Rhebergen zich niet kon beheersen en tegenstander Leon Beuting een tik gaf. Scheidsrechter Roel van der Werff trok gedecideerd de rode kaart.

Longa'30 had de laatste derby's tegen RKZVC niet meer gewonnen en rekende zo ook met deze negatieve serie af. Voor de Lichtenvoordenaren waren het de eerste 3 punten in de hoofdklasse B. RKZVC staat er met 4 punten net iets beter voor.

Amateurvoetbal