Volledig scherm
© Robin Hilberink

Met eerste elftal op zaterdag of zondag? KNVB start onderzoek

AMATEURVOETBALENSCHEDE - De KNVB gaat deze en volgende maand per mail een landelijke inventarisatie houden bij alle amateurclubs in Nederland omtrent de favoriete speeldag van eerste elftallen. Het onderzoek komt voort uit de ontwikkelingen, waarbij een groot aantal clubs met het eerste elftal de stap van zondag naar zaterdag heeft gemaakt.

De inventarisatie bestaat behalve uit een speeldag-onderzoek uit vragen over onder andere de complexe promotie-/degradatieregeling tussen hoofd- en eerste klasse, de CO2-uitstoot en hoge reiskosten bij het reizen naar verre uitwedstrijden.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal