Beide doelmannen van PH vertrekken.
Volledig scherm
Beide doelmannen van PH vertrekken. © PH Almelo

Met spoed gezocht: keepers voor PH

ALMELO - Voetbalclub PH heeft plotseling een keepersprobleem. De zaterdag tweedeklasser uit Almelo leek zich met Dyon Esink en Lars Kroezen te kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen, maar recent besloten beide doelmannen te vertrekken.

„Ontzettend zuur”, vindt Bjorn Hodes, die komend seizoen begint aan zijn tweede jaar als trainer bij PH. De club maakte een paar jaar geleden al de overstap uit het zondagvoetbal. PH rukte na twee titels op rij gelijk op en belandde in de tweede klasse. Een opmars die vanwege het grote aantal clubs dat overstapt naar de zaterdag inmiddels een stuk lastiger is. Om die goede positie te behouden, is een sterke keeper essentieel.

Talent

Aan keeperstalent ontbrak het de laatste jaren niet in Almelo. Dyon Esink (19) en Lars Kroezen (23) ontpopten zich beiden tot vaste waarde. Kroezen begon het seizoen als eerste doelman. Na acht duels kreeg Esink de kans, maar hij raakte net op dat moment geblesseerd. Esink vertrekt naar FC Twente onder 21 en Kroezen werd opgepikt door eersteklasser SVZW, waar hij de strijd aangaat om de positie als eerste doelman. Gevolg: een acuut keepersprobleem bij PH.

Quote

Ik hoorde binnen een paar dagen dat beide keepers vertrekken en dan baal je flink

Bjorn Hodes, trainer PH

„Ik hoorde binnen een paar dagen dat beide jongens vertrekken en dan baal je flink”, zegt Hodes. „Natuurlijk gun ik het ze van harte, het zijn talentvolle keepers en zoiets blijft niet onopgemerkt. Maar voor ons is het een flinke tik. Er zit weinig achter in de jeugd of in lagere elftalen. Ons derde heeft wat goede spelers, maar die jongens willen of kunnen niet meer aan de verplichting van twee keer per week trainen voldoen. PH betaalt bovendien niet. Daarentegen hebben we wel volop sportieve ambitie. Afgelopen seizoen eindigden we in de middenmoot en deden we nog mee om een periode. We hopen dat dat gezien wordt voor het sluiten van de overschrijvingstermijn op 15 juni.”

Amateurvoetbal