Volledig scherm
PH viert de titel in de derde klasse. © Bert Kamp

Nieuw seizoen amateurvoetbal: PH is toe aan meer weerstand

ALMELO - Na twee rimpelloze kampioenschappen wacht PH  vanaf komend weekeinde het echte werk in de tweede klasse. De Almeloërs zijn toe aan die nieuwe uitdaging.

De nieuwe trainer Björn Hodes wilde zijn aanvoerder toch even spreken toen hij in een interview vertelde dat een plek bij de eerste zes er voor de debutant wel in moet zitten komend seizoen. „Die doelstelling vond hij toch wat te optimistisch”, zegt Jelmer van Harn. Onlangs kwam de oefenmeester weer even bij hem langs. „En toen zei hij dat ik het goed had gezien.”

Biertje

Sinds de overstap van de zondag naar de zaterdag heeft PH het succes omarmd. Twee titels op rij, vorig seizoen de eerste kampioen van de regio en meer dan honderd goals gescoord. „Als je ziet welke clubs nu naar de zaterdag zijn gegaan, dan hebben wij precies op het juiste moment de switch gemaakt”, zegt Van Harn. „Persoonlijk wil ik ook niet meer naar de zondag en dat geldt voor alle jongens. Je speelt je wedstrijd, je drinkt je biertje en als je wilt, kun je op zaterdag daarna nog op stap. Als ik niet hoef te werken slaap ik op zondag uit, en als ik wakker ben, gaat de tv op FOX. Lekker voetbal kijken de hele middag.”

De captain is na twee seizoenen vol simpele overwinningen wel toe aan meer weerstand. „De tweede klasse is niet alleen goed voor het team, maar ook voor alle spelers individueel”, zegt Van Harn. „Als je ver voorstaat op de nummer twee merk je dat je op de trainingen net iets minder scherp bent. Nu zie je dat iedereen weer het maximale er voor zichzelf uit wil halen.”

Amateurvoetbal