Volledig scherm
© Christian van der Meij

Nog meer spanning onderin na burenruzie tussen TVC'28 en Stevo

eerste klasse eTUBBERGEN - TVC'28-Stevo was, zoals vaker bij derby's, een draak van een wedstrijd. De conclusie na het paasweekeinde en de 1-0 zege van TVC? De spanning onderin is verder toegenomen.

Het beloofde zaterdagavond een spektakel te worden. Met pesterijtjes in aanloop over en weer. Maar het geduld is nauwelijks beloond. Het massaal toegestroomde publiek zag een gezapige derby tussen TVC'28 en Stevo, die uiteindelijk in het voordeel van de thuisploeg beslist werd door een knullig eigen doelpunt van Ingmar Reimerink kort voor tijd. "Hartstikke mooi dat we gewonnen hebben, maar we hebben afgesproken nooit meer zo slecht te spelen", zei TVC-trainer Erik Lippold na de 1-0 zege.

Ongeloof
Het belang van winst in de Tubbergse derby was bij de kleedkamers aan alles te zien. Feestvierende spelers bij TVC, een ijzige stilte pal aan de overkant, in de kleedkamer van Stevo. Zwijgzame rokers daarbuiten. Zelfs trainer Jeroen Kiepman staarde, leunend tegen een muurtje, wezenloos voor zich uit. "Wat moet ik na zo'n wedstrijd tegen die jongens zeggen? In de tweede helft waren wij gevaarlijker. En dat valt-ie zo... Ongelooflijk", zei de oefenmeester. "Een 0-0 was terecht geweest. Het was geen beste wedstrijd."

Quote

Op die knollentuin kun je ook niet fatsoenlijk voetballen.

Ingmar Reinerink, Stevo

Kruitdampen
Daarmee drukte Kiepman zich nog voorzichtig uit, want de voorpret was leuker dan de wedstrijd zelf. En dat terwijl de aanloop, gevoed door oeroude sentimenten tussen beide dorpen, nog zo beloftevol was. In de nacht voorafgaand aan de derby versierde de TVC-aanhang het huis van Stevo-voorzitter Eddy Droste met een clubvlag en werd het reusachtige standbeeld van Dr. Schaepman in Tubbergen door Geesternaren voorzien van rood-gele kleuren.

Maar toen die kruitdampen waren opgetrokken, bleef vuurwerk in het veld uit. Geen fraaie uitgespeelde kansen, geen soevereine combinaties, maar ook geen keiharde tackles. Wie het decor van 1.500 toeschouwers weg kon denken, zag niet meer dan een gezapig potje tussen twee teams uit de kelder van de eerste klasse. "Het was een slechte wedstrijd. Maar op die knollentuin kun je ook niet fatsoenlijk voetballen", verwees Stevo-pechvogel Ingmar Reinerink naar het hobbelige veld.

Het artikel gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
© Christian van der Meij

Zonniger
Na het feest vanwege de winst in de derby, konden de spelers van TVC gisteren met een lekker gevoel afwachten op wat de concurrentie deed. Minpunt: hekkensluiter Orion won verrassend en nummer voorlaatst Germania pakte een punt. De onderlinge verschillen blijven daardoor minimaal. De onderste vijf teams staan binnen vier punten van elkaar, eentje daarvan zal zich rechtstreeks handhaven. "We hebben tijdenlang allerlaatste gestaan, inmiddels staan we op een nacompetitieplek, met een punt achterstand op Stevo", was Lippold positief. "Wie weet kunnen we ons nog wel rechtstreeks handhaven. Het ziet er zonniger uit."

Exact het tegenovergestelde dreigt voor Stevo. De ploeg pakte in de laatste zes wedstrijden een schamel puntje en staat nu elfde (nacompetitie). De Geesternaren koersen hard af op degradatie. "Een paar weken geleden zei ik al dat we moesten oppassen", concludeerde Kiepman als een boer met kiespijn. "Dat is nu wel uitgekomen..."

Amateurvoetbal