Volledig scherm
Sargon Gouriye (rechts) © Rikkert Harink

Onderaan, dat is even wennen voor HHC en Gouriye

HARDENBERG - Prachtige accommodatie, geweldige achterban en eigenlijk altijd meedoen om de prijzen in de top van het amateurvoetbal. Dat is HHC Hardenberg al vele jaren. Maar dit seizoen niet... De ploeg staat momenteel onderaan in de tweede divisie. Zwaar teleurstellend, zo vindt ook de Hengelose aanvaller Sargon Gouriye.

Toen Sargon Gouriye (27) deze zomer Spakenburg verruilde voor zijn oude club HHC Hardenberg, kon hij niet bevroeden dat die ploeg begin oktober nog zonder zege zou zitten. Toch is het de waarheid. Na acht duels staat de teller op vier puntjes. Hekkensluiter HHC is de enige ploeg in de tweede divisie die nog wacht op de eerste overwinning. „Het is hier niet onrustig hoor”, reageert de aanvaller. „De mensen in Hardenberg raken niet snel in paniek. Maar het is wel even wennen, onderaan staan zijn ze niet meer gewend.”
Een plek in het linkerrijtje, dat was waar HHC op inzette bij het begin van de competitie. „We staan dus duidelijk niet waar we horen te staan. Hoe dat kan? Als we het wisten, zouden we er natuurlijk wat aan doen. We hebben een prima selectie, we moeten enkel en alleen naar onszelf kijken.”

Stempel
Gouriye geeft meteen toe dat hij nog niet de vorm heeft, die hij in zijn vorige periode bij HHC had. „Ik moet iets meer verdedigen dan in het verleden, dat maakt het soms lastiger om aanvallend wat te kunnen doen. Hopelijk kan ik snel mijn stempel drukken op het team.”
Gouriye verwacht dat een overwinning HHC over het dode punt heen helpt. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. „We hadden al meerdere keren moeten winnen, maar telkens lukt het niet. De tweede divisie is echt een zakelijke competitie. Benut je zelf de kansen niet, dan profiteert de tegenstander optimaal door wel te scoren. Zaterdag tegen Lienden hadden we minimaal recht op een punt, maar verloren we met 1-0. Als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, zit ook alles tegen.”

Zoals onlangs ook in strijd om de KNVB Beker tegen hoofdklasser Jodan Boys. Na een lange strafschoppenreeks viel het doek voor HHC. „Zo’n wedstrijd had ook de ommekeer kunnen zijn. Maar ja, uiteindelijk verliezen we van een hoofdklasser. En dan komt het juist weer extra hard aan. Keihard blijven werken, dat moeten we sowieso blijven doen.”

Amateurvoetbal