Volledig scherm
Het gaat niet goed met Stevo. Van de laatste tien duels werd er maar één gewonnen: uit bij Tubantia (1-4.) © Marcel ter Bals

Onrust bij Stevo komt op vervelend moment

GEESTEREN - Vlak voor de nacompetitie is er van alles aan de hand bij Stevo. Onlangs moest assistent-coach Theo Wigger vertrekken, dinsdag stapte hoofdcoach Jeroen Kiepman op.

0pmerkelijk is het zeker. Begin deze maand werd assistent-trainer Theo Wigger door Stevo op non-actief gesteld. Het clubicoon kon zich niet langer vinden in de werkwijze van hoofdcoach Jeroen Kiepman. "Zo lang hij er is, zie je mij niet terug", vertelde hij erover.

Afgelopen dinsdag, ruim twee weken na Wiggers' vertrek, maakte de club bekend dat Kiepman heeft besloten om op te stappen. Volgens de trainer is er 'te veel gebeurd'. 'De spelers moeten met een frisse kop aan de bak in de nacompetitie om klassenbehoud veilig te stellen', luidde zijn verklaring op de clubsite. Desgevraagd gaf Kiepman aan verder niet te willen reageren op zijn vertrek bij de eersteklasser.

Verrast
Voor het bestuur van Stevo kwam het besluit van de coach onverwacht. Zij betreuren zijn vertrek. "We hebben een paar vervelende weken achter de rug", vertelt voorzitter Eddy Droste. "Jeroen wist niet of de klik tussen hem en de spelersgroep er nog was. Hij vroeg zich af of hij nog wel de juiste man was voor de klus. Het siert hem dat hij het belang van Stevo boven dat van hemzelf plaatst."

Ergernissen
Stevo-aanvoerder Roy Kreuwel geeft aan dat de spelersgroep nog steeds een collectief vormt, ondanks de gebeurtenissen. "Maar er waren wat ergernissen, dat klopt", reageert hij. "We zijn natuurlijk ook niet voor niets op de elfde plek geëindigd. Maar ik denk dat dit wel de beste oplossing is."

Volle bak
Hoewel Stevo slechts één van de laatste tien duels won, heeft de doelman vertrouwen in de komende nacompetitieduels. "Als we geen vertrouwen meer hebben, wordt het helemaal niet wat. We gaan er volle bak in. Ik ga ervan uit dat we volgend seizoen weer in de eerste klasse spelen."

Terug uit buitenland
Voor voorzitter Droste zijn het door alle perikelen drukke dagen. Woensdagmiddag keerde hij vervroegd terug van een werkbezoek in Engeland. Die avond had hij een gesprek met een andere clubman in hart en nieren: Alfons Kruiper. Hij moet, als interim-coach, Stevo zien te behouden voor de eerste klasse. Kruiper was een belangrijke kracht in het team dat in 1994 Nederlands kampioen werd bij de zondagamateurs. "Maar ook als trainer weet hij van wanten", zegt Droste.

"Hij heeft bij Stevo lange tijd mooie successen gehad met het tweede team in de reserve hoofdklasse en hij was ook bij Reutum zeer verdienstelijk. De club heeft er alle vertrouwen in dat Kruiper en Stevo 1 alles op alles zullen zetten om Geesteren te behoeden voor degradatie."

Programma
Stevo neemt het komend weekeinde in de eerste ronde van de nacompetitie op tegen Concordia Wehl. Het duel wordt gespeeld bij sv Loil in Didam, vanwege een groot jeugdtoernooi bij Concordia. Op Hemelvaartsdag volgt de return in Geesteren. De winnaar van het tweeluik treft BWO of Leones.

Amateurvoetbal