Volledig scherm
Tim Damhuis (links)

Ook een donderspeech helpt KVV Losser niet

LOSSER - Opmerkelijke uitslag? Bijzonder moment? Iets anders opvallends? Wekelijks maken we een rondje langs de velden. Vandaag: KVV Losser.

Losser verkeerde al niet in al te beste vorm, maar zondag bereikte de ploeg een dieptepunt. Op bezoek bij MVV'29 ging de derdeklasser met 6-0 onderuit. Centrale verdediger en aanvoerder Tim Damhuis (26) had gistermiddag, 24 uur na de 6-0 nederlaag, nog moeite om de afstraffing te omschrijven. "Na de eerste helft stonden we met 2-0 achter. Trainer Gerard Bos hield een donderspeech in de rust, maar het hielp niet. Na rust leek het nergens meer op."

En dat terwijl Losser de competitie uitstekend begon. De ploeg trok de stijgende lijn van vorig seizoen door. "Maar sinds half oktober gaat het steeds moeilijker. Ik had verwacht dat we verder zouden zijn", meent de aanvoerder.

Middenmoot

Damhuis wijt de vele nederlagen voor een deel aan pech (zo verloor Losser drie duels op rij met 1-0), maar aan de instelling mag ook gewerkt worden. "Vooral bij de jonge jongens moet het besef komen dat wij prima mee kunnen in de middenmoot, maar dat we daarvoor keihard moeten werken."

Losser, de nummer twaalf van de competitie, sluit zondag de eerste seizoenshelft af met een thuisduel tegen TVO. "Die wedstrijd moet hoe dan ook gewonnen worden. Het zou doodzonde zijn om te degraderen met deze ploeg."

Amateurvoetbal