Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Ook voorzitter kan tij bij Zuid Eschmarke niet keren

ENSCHEDE - Negen duels gespeeld, nul punten. Vier goals voor en 36 tegen. Nee, vierdeklasser Zuid Eschmarke kent geen gedroomde seizoenstart. Een dieptepunt bereikten de Enschedeërs tegen Achilles, door met 8-0 te verliezen. Een duel waarin zelfs voorzitter Bas Veenendaal moest invallen. De preses ziet de nabije toekomst echter positief. „Een streep onder deze periode zetten en opnieuw aan de slag.”

‘We zijn in veel wedstrijden niet minder dan de tegenstander, maar maken de kansen niet af”, vertelt Zuid Eschmarke-voorzitter Bas Veenendaal. „De opponent doet dat een stuk beter. De stand op de ranglijst doet vermoeden dat we er niks van bakken, maar daar is geen sprake van.”

Ruim twee maanden is de competitie onderweg voor de club uit de kelder van het zaterdagvoetbal. Een periode met bar weinig pluspunten.
„Vanaf de eerste speelronde hebben we te kampen met meerdere langdurige blessures en een lange schorsing. In ons jubileumjaar zijn er zeven spelers vertrokken, onze selectie is niet zo breed om dat op te vangen. Geen excuus, maar wel realiteit. Het is ook niet zo dat het aan onze trainer ligt. Hem vervangen lost ook niks op”, reageert de preses.

De voorzitter werd onlangs gedwongen zelf de voetbalschoenen onder te binden in het duel tegen stadgenoot Achilles. ,,Ik heb toen twintig minuten meegedaan. Het ging best wel goed”, reageert hij ondanks de 8-0 zeperd. „Het zou vaker kunnen voorkomen dat ik meedoe, maar het is in principe niet de bedoeling.”

Noorse voetballers
Zuid Eschmarke telde de afgelopen jaren veel Noorse voetballers in de eerste selectie. In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen zijn dat er dit seizoen maar twee. ,,Dat zijn studenten fysiotherapie van Saxion. Meestal zijn dat wel volwaardige selectiespelers. We hebben ook seizoenen gehad dat het zes of zeven jongens waren, dit jaar maar twee. Die jongens zijn in elk geval fanatiek en hebben een goede invloed op de groep.”

Ondanks de treurige resultaten is Veenendaal ambiteus, Zuid Eschmarke moet mee kunnen strijden om een periodetitel. Misschien zelfs dit seizoen al. ,,Het is alleen jammer dat er in onze competitie maar twee periodes zijn in plaats van drie”, reageert hij.
„De staf en de groep hebben laatst bij elkaar gezeten en de sfeer is beter dan eerst. Onder deze periode moet een streep. Hopelijk sluiten binnenkort weer wat geblesseerden aan. Dan komen de punten wel. En het is een voordeel dat we niet kunnen degraderen.”

Amateurvoetbal