Volledig scherm
© Frans Nikkels

Prachtige affiches in derbyweekeinde (deel 1)

VRIEZENVEEN/HENGELO/DAARLE - Aankomend weekeinde is het derbyweekend in onze regio. Zowel op zaterdag als op zondag staan er enkele mooie duels op de rol. Hier een overzicht van de streekwedstrijden van zaterdag:

Eerste klasse D
DETO Twenterand - DOS’37
Aanvang: 14.45 uur

Zijn ze er nog? Supporters van DETO of DOS die weigeren op het sportpark van de rivaal geld uit te geven en in de rust teruglopen naar het eigen complex, dat op een steenworp afstand ligt, om daar iets te drinken en in de rust teruglopen naar het eigen complex op een steenworp afstand? Vroeger waren die er zeker, toen was er echt haat en nijd tussen de clubs uit Vriezenveen. Inmiddels is er vooral sprake van een sportieve strijd: binnen de lijnen wordt alles gegeven om drie punten te pakken. Buiten het veld gaan (jeugdige) leden van de clubs prima met elkaar om. En ja, het is anno 2016 zelfs mogelijk dat een speler van de ene club een verleden heeft bij de buurman. Zoals Stef van der Velden en Jochem Oude Booyink. Het zijn weliswaar geen jongens uit Vriezenveen, maar toch.
Twee seizoenen geleden was DETO - DOS'37 een heuse topper in de eerste klasse. Voor beide teams geldt dat het tot nu toe niet al te best gaat.

Derde klasse D
Wilhelminaschool - Juliana’32
Aanvang: 14.30 uur

In het zondagvoetbal komen dit seizoen drie Hengelose clubs uit in de tweede klasse: Achilles’12, ATC’65 en BWO dit seizoen drie Hengelose clubs in de tweede klasse. Maar ook in het zaterdagvoetbal is er een stadsderby. Wilhelminaschool besloot twee jaar geleden over te stappen van de zondag naar de zaterdag, werd in het eerste seizoen meteen kampioen en speelt nu in de derde klasse. Daardoor is er in Hengelo een nieuwe derby geboren. Op basis van de huidige stand is de nieuwkomer favoriet. Wilhelminaschool staat op een keurige vijfde plek. Juliana won, na een moeizaam begin van de competitie, de laatste drie duels en is opgeklommen naar de negende plek. Het heeft twee punten minder dan de stadgenoot.

Vierde klasse D
Daarle - Daarlerveen
Aanvang: 14.30 uur

Ook in de kelder een leuk potje. Tussen de sportparken van Daarle en Daarlerveen zit zo’n 3 kilometer. Met name Daarlerveen is lekker bezig dit seizoen. De club die de laatste jaren bij de onderste teams eindigde staat nu gedeeld tweede! De achterstand op koploper ASV bedraagt drie punten, maar Daarlerveen heeft een duel minder gespeeld. Kortom: mooie tijden. Daarlerveen won de laatste vijf wedstrijden en wil die lijn doorzetten bij Daarle, de nummer negen van de ranglijst.

Amateurvoetbal