Volledig scherm
© Toma Tudor

Prachtige affiches in derbyweekeinde (deel 2)

OOTMARSUM/ENSCHEDE/GOOR - Aankomend weekeinde is het derbyweekend in onze regio. Zowel op zaterdag als op zondag staan er enkele mooie duels op de rol. Hier een overzicht van de streekwedstrijden van zondag.

Tweede klasse J
KOSC - SDC’12
Aanvang: 14.00 uur

Katholieke Ootmarsumse Sportclub tegen Sportclub DOS Combinatie, oftewel Ootmarsum versus Denekamp. Kort voordat DOS’19 met Sportclub Denekamp fuseerde tot SDC, in 2012, kroonde de ploeg zich uitgerekend bij KOSC tot kampioen. Die laatste titel van DOS was reden voor een extra groot feest. De twee teams komen nu uit in de tweede klasse en staan met hetzelfde aantal punten op plek acht (SDC) en negen.

Derde klasse A
SC Enschede - Vogido
Aanvang: 14.00 uur

Een stadsderby en topper in de derde klasse tussen de koploper (Vogido) en de achtervolger. Het zijn momenteel sowieso clubs uit Enschede die de dienst uitmaken in deze competitie: Victoria’28 en Suryoye-Mediterraneo staan respectievelijk derde en vierde. Vogido heeft slechts twee punten meer dan de drie achtervolgers, het is dus spannend bovenin.

Vierde klasse B
GFC - Hector
Aanvang: 14.00 uur

Twenthe is door de promotie van afgelopen seizoen verdwenen uit de vierde klasse B. Met GFC en Hector blijven er nog twee clubs uit Goor over in deze competitie. ‘Handhaving.’ Dat was de doelstelling van Hector in de bijlage amateurvoetbal van deze krant voor het begin van de competitie. GFC was veel ambitieuzer en gaat voor het kampioenschap. Hector staat na negen duels op plaats drie, GFC staat op de elfde plek. GFC is toe aan een succesje: de laatste zege was twee maanden geleden..

Amateurvoetbal