Volledig scherm
Hielke Penterman in actie namens Achilles'29. Z'n contract bij de eerstedivisionist is ontbonden. © Lars Smook

Profavontuur alweer voorbij voor Hielke Penterman

GROESBEEK - Het avontuur van Hielke Penterman als profvoetballer is alweer voorbij. Achilles’29 en de speler uit Tubbergen hebben met onmiddellijke ingang de arbeidsovereenkomst ontbonden.

Droom die uitkwam
Penterman (29) gold de voorbije jaren bij topklasser HHC Hardenberg als een van de beste spelers in het amateurvoetbal. Hij maakte afgelopen zomer de overstap naar de eerstedivisionist uit Groesbeek. Zo kwam zijn droom om profvoetbal te spelen alsnog uit, op 29-jarige leeftijd.

Uiteindelijk bleek de afstand toch een te groot obstakel voor Penterman. De Tukker reisde vijf keer per week op en neer naar Groesbeek en combineerde dit met een studie en een baan. „In de praktijk bleek het nog zwaarder. Te zwaar”, zei de Tukker die in maart ook nog eens vader wordt. „Mooi dat ik een half jaar profvoetbal meegemaakt heb, spijt van de beslissing om naar Achilles te gaan heb ik dan ook zeker niet, maar het was gewoon te veel.”

Topscorer van Achilles
Penterman bewees dit seizoen al meerdere keren zijn waarde voor Achilles: hij is zelfs topscorer van de ploeg. Penterman scoorde in de competitie tot dusver 5 keer in 12 duels. ,,We vinden het uiteraard jammer dat Hielke deze keuze maakt", aldus trainer Eric Meijers in een reactie. ,,In korte tijd heeft hij voor Achilles’29 toch zeven keer gescoord, maar deze dingen gebeuren. Wij hebben begrip voor de situatie en zijn er samen goed uitgekomen. Het is jammer, maar het is zoals het is.”

Meer over het korte avontuur van Penterman bij Achilles'29 in de krant van dinsdag.

Volledig scherm
Penterman (rechts) © ANP
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Amateurvoetbal