Volledig scherm

Profvoetballers kijken raar op tijdens trainingskamp: DETO 2 is er ook...

VRIEZENVEEN/MÁLAGA - Ze zaten in hetzelfde vliegtuig als de selectie van Sparta Rotterdam. En in het Spaanse Málaga kwamen ze voetbaltrainer Giovanni van Bronckhorst en zijn selectie van Feyenoord tegen. DETO Twenterand heeft een gedenkwaardig trainingskamp achter de rug. Niet DETO 1, maar DETO 2!

Profclubs en een aantal clubs uit (vooral de top van) het amateurvoetbal gaan regelmatig op trainingskamp in de winter, maar een tweede elftal? Toen trainer Jos van der Veen er in de voorbereiding op het seizoen over begon, werd hij wel even vreemd aangekeken door zijn spelers.


Uit eigen zak betaald
"Maar ze waren ook meteen enthousiast. Het zijn allemaal jonge jongens die beter willen worden en het eerste willen bereiken. Ze hebben het grootste gedeelte uit eigen zak betaald, via een aantal acties werd het resterende bedrag binnengehaald."
En zo vertrok DETO op 3 januari richting Schiphol voor een vlucht naar Málaga. Op de Facebook-pagina poseren spelers met voetballers van Sparta en Feyenoord. "We zaten in hetzelfde vliegtuig als Sparta, de selectie van Feyenoord kwamen we op het vliegveld in Málaga tegen. En NEC was er ook", zegt Van der Veen. "Net als Sparta waren we allemaal in dezelfde outfit. Ze vroegen bij welke club wij hoorden. Het tweede van DETO! Toen keken ze vreemd op."
Feesten? Pittig trainen!
Of er daadwerkelijk getraind werd, of vooral feestgevierd? Het eerste, benadrukt Van der Veen. "We hebben zes keer pittig getraind en nog een oefenduel gespeeld tegen derdedivisionist Westlandia", aldus de trainer van DETO 2.

"De jongens gingen er vanaf de eerste dag voor de volle honderd procent voor. Oké, de avond voor de terugreis is de groep wel op stap geweest. Maar verder waren er geen extreme feestjes."
De wedstrijd werd met 6-3 verloren. ,,Maar daar zal niemand raar van opkijken."
Missie: kampioen worden
Terug in Vriezenveen maakt DETO 2 zich op voor de hervatting van de competitie. Kampioen worden van de reserve eerste klasse is de enige missie. Van der Veen: "We staan nu vierde, maar wel met een duel minder gespeeld dan de top 3. Als we die winnen, stijgen we naar plek twee op een punt van de koploper."

Eén van spelers van DETO 2 spotte en passant ex-Twentespeler Roberto Rosales. De rechtsback speelt tegenwoordig voor Málaga CF. Foto: Facebook/DETO 2

Volledig scherm
Enkele spelers van DETO 2 poseren met Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Foto: Facebook/DETO 2

Amateurvoetbal