Quick'20 ondanks prachtige strafschop kansloos tegen Ajax

VIDEOOLDENZAAL - Aan doelpunten geen gebrek dinsdagavond tijdens de eerste oefenwedstrijd van Ajax in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De landskampioen speelde in Oldenzaal vriendschappelijk tegen hoofdklasser Quick'20 en won met 11-2.

Volledig scherm
© Robin Hilberink

De opdracht van de nieuwe Quick’20-trainer Stéven Verheijen aan de amateurs was vooral: genieten. De thuisploeg maakte twee goals tegen de landskampioen en slaagde in de missie. Tim Zwienenberg scoorde voor rust met een strakke schuiver, Jip Kemna in dezelfde eerste helft ook via een Panenka-penalty. 

Ajax, deze week op trainingskamp in De Lutte, speelde zonder internationals en leidde al heel snel met 2-0 door twee goals van Huntelaar. Halverwege stond het 2-7. In de tweede helft kwam er een compleet nieuw team in het veld bij de Amsterdammers en volgden nog vier goals waardoor de dubbele cijfers werden bewerkt. Ook Quick wisselde volop. Onder meer de spelers die komend seizoen niet meer in Oldenzaal voetballen (bijvoorbeeld aanvoerder Jan Willem Kamp) deden nog mee. 

Thuiskomen

De wedstrijd in Oldenzaal was een thuiskomen voor de luid coachende Ajax-trainer Erik ten Hag, die woonachtig is in de stad als hij niet op de Amsterdamse Zuidas vertoeft.

De wedstrijd tegen Quick’20 is de eerste wedstrijd van het trainingskamp van Ajax in De Lutte. Ajax speelt er zaterdag nog een op sportpark Vondersweijde. Dan is het Deense Aalborg BK de tegenstander. 

Quick'20 - Ajax 2-11(2-7).
Score: Huntelaar 0-2 (pen.), 12. Zwienenberg 1-2, 15. Leenders 1-3 (e.d.), 21. Cerny 1-4, 33. Cerny 1-5, 35. Cerny 1-6, 38. Kemna 2-6 (pen.), 40. Lang 2-7, 60. Jensen 2-8, 65. De Wit 2-9 (pen.), 85. Jensen 2-10, 89. Brobey 2-11.

Beginopstelling Quick’20: Ter Braak, Van Houten, Leenders, Heskamp, Zwienenberg, Stolker, Kemna, Coolen, Köse, Degenaar, Eulderink.
Ajax (1e helft): Kotarski, Dest, Magallán, Pierie, Martínez, Ekkelenkamp, Cerny, Gravenberch, Huntelaar, Lang, Labyad.
Ajax (2e helft): Van Leer, J. Timber, Schuurs, Botman, Kemper, Q.Timber, Kühn, Jensen, Brobbey, De Wit, Johnsen.

Volledig scherm
Klaas-Jan Huntelaar na een doelpunt © BSR Agency
Volledig scherm
Noa Lang © BSR Agency
Volledig scherm
Erik ten Hag © BSR Agency
Volledig scherm
© Robin Hilberink
Volledig scherm
© Robin Hilberink

Amateurvoetbal