Volledig scherm
Jip Kemna schoot Quick ‘20 in de 50ste minuut weer op voorsprong. (archieffoto) © Orangepictures/Marcel ter Bals

Quick ‘20 wint in spannend duel van Alphense Boys

OLDENZAAL - Quick ‘20 heeft vanavond in Oldenzaal goede zaken gedaan. De ploeg van Steven Verheijen versloeg Alphense Boys met 3-2.

De wedstrijd begon met een sterk spelend Alphense Boys, dat ook direct twee kansen kreeg. Het leek een wake-up call voor Quick ’20,  dat direct daarna zelf een grote kans creëerde. Frank Eulderink schoot op de paal.

Na ruim een kwartier spelen was het wel raak, na een goede actie over de rechterkant van Eulderink wist Jelle Leenders de bal in de verre hoek te plaatsen. 

De Oldenzalers gaven de voorsprong echter weer snel weg, Arjan Ouwendijk scoorde in de 21ste minuut voor de bezoekers. De fase na de gelijkmaker was duidelijk voor Alphense Boys, dat meerdere kansen kreeg. Quick ‘20 pakte de draad vlak voor rust weer op, kreeg de kans om de voorsprong weer te pakken, maar Jip Kemna faalde toen hij de keeper probeerde te passeren.

Strafschop

Quick '20 kwam scherp uit de rust en wist dat snel om te zetten in een doelpunt. In de 50ste minuut tekende Jip Kemna voor de 2-1 uit een strafschop. In de 82ste minuut leek het duel beslist, Melvin Degenaar maakte er 3-1 van na een voorzet over de rechterkant. Toch werd het weer spannend door een doelpunt van Alphense Boys. In de 89ste minuut werd het 3-2 door een doelpunt van Bas van Zoest.

Door de winst op Alphense Boys staat Quick '20 op de gedeelde vijfde plek, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrentie, die morgen in actie komt.

Quick ‘20 - Alphense Boys 3-2 (1-1)
18. Leenders 1-0, 21. Ouwendijk 1-1, 50. Kemna 2-1 (pen.), 82. Degenaar 3-1, 89. Van Zoest 3-2.

Quick ‘20: Peterman, Akova, Zwienenberg, Coolen, Van Houten, Geelen, Stolker, Kemna, Köse, Rickhoff, Eulderink

Amateurvoetbal