Volledig scherm
© Lars Smook

Rietmolen en De Tubanters spelen niet langer op kunstgras

ENSCHEDE/RIETMOLEN – Na Vogido uit Enschede hebben nog twee regionale voetbalverenigingen besloten om voorlopig niet meer te voetballen op kunstgras. Zowel De Tubanters uit Enschede als Rietmolen zegt voorlopig het vertrouwen op in een ondergrond van kunstgras.

Dit naar aanleiding van de uitzending van Zembla, waarin de gevaren van de rubberen 'infill' in kunstgras naar voren kwamen.

Afmelding om kunstgras
Zaterdag besloot een D-team van De Tubanters zich af te melden bij Bon Boys, omdat het niet op kunstgras wilde spelen. Rietmolen heeft besloten nog rigoureuzer in te grijpen. Zowel uit als thuis spelen de teams niet meer op kunstgras.

Wachten op duidelijkheid
,,Dit besluit blijft staan, totdat er meer duidelijkheid komt”, vertelt Rob Spikker, voorzitter van Rietmolen. ,,De jeugdcommissie wilde aanvankelijk de jeugd niet meer op kunstgras laten spelen, maar als je ingrijpt moet je ook een statement maken en geen enkel team meer op kunstgras laten spelen.”

'Gevolgen bijzaak'
Rietmolen beschikt over één kunstgrasveld en één gewone grasmat. Het besluit gaat dus gevolgen hebben in het kerkdorp. ,,De gevolgen zijn misschien vervelend, maar dat is bijzaak. Wij hebben gekozen voor onze leden. De geruchten dat kunstgras niet helemaal goed is worden steeds sterker, ook vanuit leveranciers", aldus Spikker.

De Tubanters: geen pupillenteams
De Tubanters laat in een verklaring op haar website een zelfde geluid als Rietmolen horen. Alleen kiezen de Enschedeërs ervoor om enkel de pupillenteams, de mini's tot en met de D-jeugd, niet meer op kunstgras te laten spelen. Dat geldt voor thuis- en uitwedstrijden.

Eerder besloot Vogido om de E-jeugd en de F-jeugd niet meer op kunstgras te laten spelen.

Amateurvoetbal