Volledig scherm
Waldo Rhebergen (6) scoorde de gelijkmaker voor RKZVC. © Jan Ruland van den Brink

RKZVC herstelt zich in Purmerend en maakt faam van ‘Duitsers’ wederom waar

PURMEREND - RKZVC heeft zich zondag hersteld van de 0-2 nederlaag tegen SDO in de hoofdklasse A. De Zieuwentse debutant won vlak voor tijd met 1-2 in Purmerend bij Purmersteijn.

Door de zege én de 4-3 nederlaag van Hoogeveen bij SDO klom debutant RKZVC naar de tweede plek in de hoofdklasse A. De ploeg van trainer Laurens Knippenborg heeft nu 28 punten. Dat is er 1 minder dan de nieuwe koploper SDO en 1 meer dan Hoogeveen. 

RKZVC, zonder de geschorste middenvelder Joey Belterman, kwam in de 69ste minuut via Waldo Rhebergen op 0-1. De middag leek zuur te eindigen, want in de 88ste minuut zorgde Dyllandro Panka voor de gelijkmaker. Twee minuten in blessuretijd zorgde Wouter Pilllen met een benutte strafschop alsnog voor de Zieuwentse overwinning.

,,Een gelijkspel was terecht geweest, want de eerste helft hadden we het heel zwaar‘’, aldus Knippenborg. ,,Het inbrengen van Sjors Storkhorst, 5 minuten na rust, zorgde voor een ommekeer.”

Het was niet voor het eerst dit seizoen dat RKZVC in de slotfase de winst naar zich toetrok. Eerder gebeurde dat ook al tegen Be Quick Groningen en AWC.

Amateurvoetbal