Volledig scherm
PREMIUM
Rob Teders wil met De Esch terugkeren in de tweede klasse. De ploeg is goed op weg. © Robin Hilberink

Rob Teders wil met De Esch terug naar tweede klasse: ‘Derby tegen Quick'20 zou prachtig zijn’

OLDENZAAL - De Esch wil binnen een jaar terug naar tweede klasse. "De derby tegen Quick'20 volgend seizoen zou prachtig zijn", zegt speler Rob Teders.

De Esch was ooit monopolist in het Oldenzaalse zaterdagvoetbal. Wie in Oldenzaal op zaterdag wilde voetballen, moest naar de Operalaan. Maar de tijden zijn veranderd. Ook bij stadgenoten Berghuizen en Quick'20 wordt intussen op zaterdag gevoetbald, al spelen die twee clubs in een andere competitie. Dit seizoen zijn er dus geen Oldenzaalse zaterdagderby's.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal