Volledig scherm
PREMIUM
SVZW-speler Robin de Jong. © Lenneke Lingmont

Robin de Jong (23) gaat met opgefrist SVZW op prijzenjacht

WIERDEN - Als speler uit de eigen jeugd is Robin de Jong (23) een exponent van het nieuwe beleid van SVZW. Maar dat hij nog actief is op dit niveau, is een klein wonder.

Toen hij nog speelde in de beloften van FC Utrecht liep Robin de Jong, in 2016, een zware enkelblessure op. Een profcarrière kon hij vanaf dat moment vergeten. Volgens de arts zou sporten sowieso een moeilijk verhaal worden. Toch meldde de middenvelder zich in de zomer van 2017 bij SVZW, de club waar hij ooit begon. 

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal