Melvin Morsink (links) heeft een overtreding begaan op Denny Broekman en krijgt zijn tweede gele kaart van de middag.
Volledig scherm
PREMIUM
Melvin Morsink (links) heeft een overtreding begaan op Denny Broekman en krijgt zijn tweede gele kaart van de middag. © Bert Kamp

'Rood' SVVN geeft derby uit handen

NIJVERDAL - Dankzij een snelle 2-0 voorsprong zat SVVN in het eerste deel tegen DES op rozen. Maar na twee rode kaarten mag de ploeg van trainer René de Visscher blij zijn dat het nog een punt overhoudt aan de derby: 2-2.

 1. Vier weken geen duels in Twente en de Achterhoek: ‘Het blijft koffiedik kijken, maar we zullen zien’
  PREMIUM

  Vier weken geen duels in Twente en de Achterhoek: ‘Het blijft koffiedik kijken, maar we zullen zien’

  ENSCHEDE - Het was dit seizoen steeds afwachten: gaat de wedstrijd door of wordt hij afgelast vanwege corona. Nu is er duidelijkheid: alle amateurs spelen minstens vier weken geen wedstrijd. Er is begrip, berusting. Er zijn ook vragen, want heeft trainen in groepjes van vier nut? Er is onzekerheid. Wordt er dit kalenderjaar nog een duel gespeeld? En wat is de impact van zo lang niet samen trainen en spelen?
 1. Kick (10) en Skip (8) vinden het wel lekker rustig zonder ouders: ‘Papa staat altijd te schreeuwen’
  PREMIUM
  video

  Kick (10) en Skip (8) vinden het wel lekker rustig zonder ouders: ‘Papa staat altijd te schreeuwen’

  GROENLO - Je kind bij de ingang van het sportpark afzetten, maar zelf de wedstrijd niet kunnen zien. Dat is vanwege de coronamaatregelen nu even de werkelijkheid. Ouders balen. En de kinderen? Nou… Kick Stoffels (10) en Skip Koppe (8) van SV Grol vinden het he-le-maal niet erg. „Mijn vader schreeuwt nog wel eens”, zegt keeper Kick met een lach. Skip is aanvaller en moet van zijn moeder altijd meeverdedigen. Met een grijns: „Dus ik vind het wel lekker rustig.”
 2. Door die VAR-sekte krijg je heimwee naar de corrupte clubgrens
  PREMIUM
  de bankzitter

  Door die VAR-sekte krijg je heimwee naar de corrupte clubgrens

  Je ziet het in je verbeelding al zo voor je: Frans Derks die op het matje wordt geroepen door de VAR. Vervolgens hoor je de dwarse scheidsrechter tetteren: 'Zeg snotaap, waar bemoei jij je mee, dit is grote mensenwerk'. Frans Derks was geen Bas Nijhuis in het kwadraat, maar het tienvoudige van onze Bas. Derks bedacht z'n eigen regeltjes en de mythe wil dat onder zijn leiding nooit een Duitse ploeg een wedstrijd won. Derks had een joodse moeder.