Volledig scherm
Waldo Rhebergen (links) is zondag weer beschikbaar bij RKZVC. © Foto Jan van den Brink

Schorsing RKZVC-speler Rhebergen teruggebracht

ZIEUWENT - De tuchtcommissie van de KNVB heeft de straf van RKZVC-speler Waldo Rhebergen teruggebracht. De middenvelder van de Zieuwentse hoofdklasser moest in eerste instantie vijf duels brommen, maar in hoger beroep is dat teruggedraaid naar twee wedstrijden. Dat betekent dat hij komend weekend tegen IFC weer mag spelen.

De middenvelder kreeg onlangs in de slotfase van de Achterhoekse derby tegen Longa’30 de rode kaart vanwege natrappen. Rhebergen werd voor vijf duels uitgesloten, maar de speler en de club gingen in beroep. Op basis van tv-beelden is die sanctie aangepast.

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal