Volledig scherm
Vreugde bij SDC'12, na het behalen van het kampioenschap in seizoen 2015/2016. © Bert Kamp

SDC'12 jaagt op promotie

NAGALMMeedraaien in de middenmoot was dit seizoen het streven bij promovendus SDC'12. De tweedeklasser bekroonde maandag echter een uitstekende reeks verrassend met een periodetitel, waardoor er wederom een promotie lonkt.

"Hier hebben we voorafgaand aan het seizoen totaal geen rekening mee gehouden", zegt Maarten Arendsen, aanvoerder van de ploeg uit Denekamp. Door een ruime 4-1 zege bij Achilles'12 legde hij maandag met zijn ploeg beslag op de tweede periode.

Hoe hij het succes van SDC kan verklaren? ,,We zijn een echt team en werken hard met elkaar. Als er één of twee verslappen, gaat het gelijk minder. Zo lieten we dom punten liggen tegen Colmschate en ATC'65. Maar tegen de gehele top 3 hebben we punten gepakt."

"Het is een mooie competitie met leuke tegenstanders. In tegenstelling tot de derde klasse, waarin het vooral buffelen en hard werken was, ligt de nadruk hier meer op voetballen. Dat ligt ons wel", aldus de middenvelder.

Nacompetitie

Met de periodetitel op zak gaat de fusieclub over enkele weken de nacompetitie in, waarin er promotie in zicht zou kunnen komen. Het komt wel eens voor dat ploegen die verrassend een periode pakken, daar helemaal niet op zitten te wachten. Zeker als die club net een seizoen actief is in de huidige klasse. Maar daar is bij SDC geen sprake van.

"Je voetbalt om prijzen te pakken", vindt Arendsen. "Stel wij promoveren naar de eerste klasse, dan gaat het enorm lastig worden. Die stap is weer veel groter dan de overstap van de derde naar de tweede klasse. Maar we hebben een jonge ploeg en daar leer je alleen maar van. Mocht je het niet redden, dan is dat geen ramp. Het is voor de club alleen maar mooi om mee te maken."

Lijn doortrekken

Wat volgens Arendsen cruciaal is om de nacompetitie tot een succesvol einde te brengen, is dat de huidige lijn wordt doorgetrokken. SDC heeft de periode binnen, maar mag niet verslappen.

"We zijn goed bezig de laatste weken en dat moeten we vasthouden. Daar was de trainer maandag ook heel duidelijk in. We spelen nog vier wedstrijden en die willen we ook winnen, zodat we in elk geval vierde blijven."

Komende week krijgen Arendsen en co buurman KOSC op bezoek. "Dat is een duel dat sowieso niet verloren mag gaan. Hoeveel kratten bier daar ook tegenover mogen staan", zegt de middenvelder met een lach.

Daarna gaat SDC nog op bezoek bij MVV en PH en komt BWO langs op sportpark De Molendijk, voordat de nacompetitie kan beginnen.

Arendsen: "We gaan er vol voor. De selectie blijft zo goed als intact, de trainer blijft en er sluit wat jeugd bij de groep aan. De eerste klasse zou een mooie uitdaging zijn."

Amateurvoetbal