Volledig scherm
Sergio Babb gaat naar Quick'20. © Toma Tudor

Sergio Babb: van clubloos naar de derde divisie

OLDENZAAL - Verdediger Sergio Babb (33) ging er eigenlijk al van uit dat z’n carrière voorbij was. Toen kwam Quick’20. De voormalig prof van FC Twente voetbalt komend seizoen voor de club in Oldenzaal.

Een prachtige stap omhoog op 33-jarige leeftijd, toch?
„Zeg maar gerust een paar grote stappen, ik ga immers van de eerste klasse naar de derde divisie. Na een periode van zes jaar bij DETO besloot ik om daar te stoppen. Ik ben niet iemand die zelf op zoek gaat naar wat anders, ik vond het eigenlijk wel prima. Maar toen meldde Quick zich en voor ik het wist waren we eruit. Het is snel gegaan.”


Quick’20 dwong afgelopen weekeinde promotie naar de derde divisie af. Wat als dat niet was gelukt?
„Dan was ik waarschijnlijk ook wel gegaan. Aan de ene kant had ik er weinig moeite mee om te stoppen, aan de andere kant voelde ik me eigenlijk nog veel te fit om het voor gezien te houden. Nu sla ik twee vliegen in een klap: ik blijf spelen en op een veel hoger niveau. Ondanks dat de prestaties met DETO niet al te goed waren, heb ik me de afgelopen jaren persoonlijk wel ontwikkeld. Dat hoop ik bij Quick ook te doen.”

Bij Quick’20 sluit jij je carrière af?
„Zeg nooit nooit, maar normaal gesproken wel. Ik ben weliswaar 33, maar zo voel ik me niet. Zolang ik fit blijf, ga ik door. Met mijn ervaring kan ik de jonge jongens hopelijk op sleeptouw nemen. Ik ga in ieder geval niet naar Quick om op de bank te zitten.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Amateurvoetbal