Volledig scherm
Daniel Jannink (16) scoort de 1-0 voor De Zweef © orangepictures/Wout van Zoeren

Slot amateurvoetbal: handhaving De Zweef, promotie NEO

ENSCHEDE - Het seizoen amateurvoetbal zit er op. Zondagmiddag waren de laatste (nacompetitie)wedstrijden. De Zweef en NEO konden allebei feestvieren.

De Zweef won de finale van de nacompetitie in de eerste klasse met 2-0 van WAVV en handhaaft zich daardoor in de eerste klasse. Halverwege stond de ploeg met 1-0 voor (goal Daniel Jannink). De beslissende 2-0 van Marc Nieboer viel kort voor tijd. WAVV (uit Wageningen) degradeert naar de tweede klasse.

De afgelopen jaren lukte het net niet voor derdeklasser NEO, dit seizoen wel. De formatie uit Borne won de finalewedstrijd voor een plek in de tweede klasse met 2-1 van Overwetering en promoveert.  NEO kwam in de eerste helft op achterstand, maar herstelde zich meteen en leidde bij rust met 2-1. Twan Weghorst maakte de gelijkmaker en Robin Oude Kamphuis de 2-1. Het was een speciale goal voor laatstgenoemde. Vorige week ontbrak de aanvoerder van NEO vanwege het plotselinge overlijden van zijn moeder. Na rust werd er niet meer gescoord. Overwetering degradeert door het verlies naar de derde klasse.

Volledig scherm
NEO gaat naar de tweede klasse. In 2008 speelde de club uit Borne voor het laatste op dat niveau. © Orange Pictures

Amateurvoetbal