Volledig scherm
Soumaoro in actie namens AZSV © W Vzoeren

Soumaoro wil sleutelspeler worden bij DETO

VRIEZENVEEN – Of eersteklasser DETO zich dit seizoen handhaaft is nog lang niet zeker. Het is wel zeker dat de Vriezenveners komend seizoen de beschikking hebben over de diensten van Coplan Soumaoro. De multifunctionele speler komt over van AZSV.

Reistijd
Soumaoro, die in het verleden ook uitkwam voor HSC’21 en de jeugd van Quick’20, Excelsior’31 en PEC Zwolle, was pas bezig aan zijn eerste seizoen bij AZSV. ,,AZSV is een geweldige club met veel warme mensen die voor je klaar staan. Ik woon alleen in Hengelo. Dit seizoen reed ik samen met een teamgenoot op en neer naar Aalten. Hij stopt bij AZSV en om dan nog een jaar op en neer te gaan is wat te veel van het goede”, aldus Soumaoro.

Cyprus
Soumaoro sloot dit seizoen laat aan bij AZSV. Hij keerde terug in Nederland nadat hij een jaar in Cyprus actief was. ,,Ik heb daar één jaar gespeeld. Het was leerzaam, maar heel anders dan verwacht. Je bent nog jong en wil er iets van maken, maar je zit daar helemaal alleen. Ik heb de heimwee onderschat en ben daarom teruggekomen. Het is niet zo dat ik wegmoest.”

Volledig scherm
Coplan Soumaoro als speler van HSC'21 in een wedstrijd tegen OJC Rosmalen. © Toma Tudor

Goed gevoel
DETO, of eigenlijk trainer Jos van der Veen, klopte onlangs bij de oudere broer van Jong FC Twente-speler Brem Soumaoro aan. ,,Ik heb een goede band met Jos. Hij is een vriend van een oud-teamgenoot van me en ik ken hem goed van de Twentse selectiedagen. Hij heeft mij benaderd om naar DETO te komen. Tijdens de gesprekken kreeg ik een goed gevoel.”

Sleutelspeler
Het is nog heel onzeker of DETO ook komend seizoen in de eerste klasse actief is. Daar heeft Soumaoro ook over nagedacht. ,,Ik ben een positief mens. Ik ga dan ook uit van het positieve en vertrouw er op dat DETO zich handhaaft. Mocht dat niet zo zijn, dan ben ik ambitieus genoeg om er komend seizoen voor te strijden om zo snel mogelijk weer in de eerste klasse terecht te komen. Mijn doel is om een sleutelspeler te worden op het middenveld van DETO.”

Amateurvoetbal