Foto ter illustratie. Een leeg veld. Ook bij Sportlust Glanerbrug. Want ook bij die club wordt er de komende tijd niet getraind.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Een leeg veld. Ook bij Sportlust Glanerbrug. Want ook bij die club wordt er de komende tijd niet getraind. © Johan Van Der Heijden

Sportlust Glanerbrug traint toch maar niet

GLANERBRUG - Sportlust Glanerbrug besloot donderdag om de trainingen ‘gewoon’ door te laten gaan. Ondanks dat die dag was besloten dat alle sportactiviteiten in het land in maart stilliggen vanwege het coronavirus. Maar vrijdag kwam de club terug op zijn besluit. „Op basis van nieuwe informatie hebben we besloten om het hele sportpark gesloten te houden tot nader order”, aldus voorzitter Martine Jansen. 

„Zolang de scholen open blijven, vinden wij dat er ook getraind kan worden. Kinderen zitten naast elkaar in klassen van dertig en lopen op een schoolplein met honderd kinderen. Moeten wij kinderen dan het plezier ontnemen om te trainen?”, zei Jansen donderdag. Iedereen was vrij in zijn of haar keuze, benadrukte ze toen. „Als een kind zich niet lekker voelt, dan kan hij of zij beter naar huis gaan. En kiest een trainer ervoor om geen training te geven, dan is dat ook prima. Die verantwoording ligt meer bij ouders dan bij de club. Het scheelt ook dat wij geen club zijn met duizend leden. Hier trainen hooguit twee of drie teams tegelijkertijd”, aldus Jansen.

Nieuwe informatie

Maar vrijdag werd dat besluit herzien. „Wij hebben bericht gehad van een plaatselijke basisschool die heeft besloten dat de gym niet doorgaat en dat kinderen alleen in kleine groepjes naar buiten mogen. Dat heeft erin geresulteerd dat wij het standpunt hebben gewijzigd. Wij hebben op basis van die nieuwe informatie besloten om het hele sportpark gesloten te houden tot nader order. Wij vinden het jammer maar op dit moment hebben wij geen andere keuze!”

Amateurvoetbal