Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Maat groeide in korte tijd uit tot vaste waarde in de hoofdmacht van Excelsior'31. © Bert Kamp

Stefan Maat is ‘gewoon’ nog actief bij Excelsior'31

RIJSSEN - Hij is op jonge leeftijd al heel belangrijk voor Excelsior'31. Stefan Maat (18) is benieuwd wat de club, na de titel in de hoofdklasse, dit seizoen kan bewerkstelligen in de derde divisie. En ook waar zijn eigen plafond ligt.

Haringen schoonmaken, dat doet Stefan Maat dezer dagen met enige regelmaat. Een bijbaantje in de viszaak van z'n vader tijdens de schoolvakantie. Zijn studie accountancy duurt nog drie jaar, Maat zal ook de komende zomers z'n pa nog kunnen helpen. Tenzij er een (nieuwe) kans komt in het profvoetbal. Maat staat na een ijzersterk seizoen bij Excelsior'31 al op de radar van de nodige clubs. Zo liep de middenvelder uit Wierden afgelopen seizoen stage bij FC Twente, de club waar hij als jeugdspeler al actief was. En onlangs klopte eredivisionist RKC Waalwijk aan voor het talent. Een transfer bleef uit. 

  1. Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrijke rol’
    PREMIUM

    Van HSC’21 naar SVZW is een populaire route: ‘Geld speelde een belangrij­ke rol’

    HAAKSBERGEN/WIERDEN - Niet alleen trainers in het amateurvoetbal wisselen regelmatig van club, ook spelers. Onlangs maakte Freek Grondman bekend na dit seizoen van HSC’21 naar SVZW te vertrekken. Hij wordt de twaalfde voetballer die deze eeuw van Haaksbergen naar Wierden gaat. En dat terwijl SVZW nooit op een hoger niveau voetbalde dan HSC. Bovendien kondigde SVZW nog niet zo heel lang geleden een nieuw beleid aan, waarbij de focus minder op spelers van buitenaf kwam te te liggen. Vier betrokken aan het woord.

Amateurvoetbal