Volledig scherm
© Reinier van Willigen

SVZW zwaar onderuit, AZSV wint

HOOFDKLASSE BENSCHEDE - SVZW heeft zaterdag op bezoek bij Staphorst een forse nederlaag geleden (7-1). De ploeg uit Wierden stond na ruim een half uur al op een 6-0 achterstand. Uitgerekend voormalig SVZW-speler Ferdi ter Avest deed zijn oude ploeg pijn met drie goals.

De 31-jarige aanvaller noteerde de hattrick al binnen 20 minuten. Mike Reuvers opende eerst de score, waarna Ter Avest voor de 2-0 en 3-0 zorgde. Reuvers maakte vervolgens de 4-0, waarna Ter Avest er 5-0 van maakte.

SVZW had niets te vertellen. De bezoekers mochten blij zijn dat Staphorst niet alle kansen verzilverde. Nog voor de pauze scoorde ook Reuvers zijn derde van de middag. SVZW deed vanaf de stip nog wel iets terug: 6-1.

In de tweede helft voorkwam SVZW dat Staphorst de dubbele cijfers bereikte. Alleen Pim de Jonge vond na ruim een uur nog het net: 7-1.

* AZSV versloeg WHC door een doelpunt in blessuretijd. Max Jansen maakte in de 93e minuut de winnende 2-1. Door de zege blijft de ploeg uit Aalten in het spoor van de top 3.

Amateurvoetbal